24 / 04 / 2024

Rasimpaşa'nın tarihi evleri yenileniyor!

 Rasimpaşa'nın tarihi evleri yenileniyor!

Kimler geldi, kimler geçti; kiremit çatılı ahşap evlerden. Kadıköy Belediyesi'nin " Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi " kapsamında yenilediği tarihi evler, ilçenin dokusunu gelecek nesillere taşıyacak...



Kimler geldi, kimler geçti; kiremit çatılı ahşap evlerden... Kadıköy'ün geçmişinden bugüne izler taşıyan yüz yıllık tarihi evler, kentsel dönüşüm ve değişim sürecinde yenileniyor, Kadıköy Belediyesi'nin "Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi" kapsamında yenilediği tarihi evler, ilçenin dokusunu gelecek nesillere taşıyacak. Tahta merpenleri ve sürgülü pencereleri ile ahşap evlerin bir kısmı şantiyeye dönüştü. 



EŞREFOĞLU SOKAK, TARİH MERAKLILARINI ÇEKECEK 


Rasimpaşa'nın yüzlerce yıllık geçmişine tanıklık eden ve tarihi birçok haritada da belirtilen Eşrefoğlu Sokak, ahşap yapıların yoğunlukla yer aldığı bir köşe olarak dikkat çekiyor. Kadıköy Belediyesi taralından restorasyonu başlatılan binanın, önümüzdeki süreçte pansiyon konseptinde konaklama amaçlı kullanılabileceği öngörülüyor. 


ESKİ VE YENİ YAPILAR KOMŞU OLACAK 


Tarihi ahşap evler çoğu zaman yangın, deprem ya da hava koşulları nedeniyle zarar görüyor, kullanılamaz hale geliyordu, Kadıköy Belediyesi tarafından başlatılan Canlandırma Projesi kapsamında, yenilenebilir birçok ahşap yapı için düğmeye basıldı. Rasimpaşa'da betonarme yapılar da yenileniyor. Böylece ahşap ve beton yapılar, yan yana yükselecek. 


Gerçek Vizyon