19 / 04 / 2024

Niğde’de kentsel dönüşüm bayramdan sonra başlayacak!

 Niğde’de kentsel dönüşüm bayramdan sonra başlayacak!

Niğde’de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi için müteahhit firma çalışmalara Ramazan Bayramı’ndan sonra başlayacak.



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm projesinde son durum hakkında bilgi vererek, ihaleyi alan müteahhit firmanın bayram sonrasında çalışmalara başlayacağını belirtti. İlerleyen günlerde  TOKİ  Başkanı tarafından ziyaret edilmesi beklenilen dönüşüm projesinde hazırlıklar tamamlanarak çalışmalar bayramdan sonra başlatılacak.

 

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, "TOKİ’nin belediyemizdeki teknik görevlileri davet ederek, diğer etapların da görüşmesinin yapılması noktasında talepleri oldu. Diğer etapların görüşülmesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da TOKİ Başkanı Niğde'ye gelerek, projenin hızlandırılmasıyla ilgili gerekli adımlar atılmış olacak. Bununla ilgili acele kamulaştırmadan doğan alacakların 18 trilyon gibi bir para hak sahiplerine TOKİ tarafından ödendi. Dolayısı ile şu anda önümüzde hiç bir engel yok. Yaklaşık 2000 konutun boşaltılması ile ilgili ev sahiplerine bayramdan sonra bildireceğiz ve alanın tamamen boşaltılmasını sağladıktan sonra inşaatları inşallah bu sene sonuna kadar başlatmış oluruz diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.


TOKİ Haber 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016