28 / 03 / 2024

Necati Şahin: Yumuşak bir kentsel dönüşüm yapacağız!

 Necati Şahin: Yumuşak bir kentsel dönüşüm yapacağız!

Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği seminere katılan CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Yıldırım’ da 7 mahalleyi kapsayan projede hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini söyledi...



CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Yıldırım’da 7 mahalleyi kapsayan projede hak sahiplerini mağdur etmeyeceklerini ve insanları göçe zorlamayacaklarını söyledi.


Bursa Kentsel Dönüşüm Derneği'nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği seminere konuşmacı olarak katılan Necati Şahin, kentsel dönüşümün sosyolojik boyutunun çok iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, "İnsanları kendinize uydurmaya çalışırsanız. Kamberler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm tablosu ortaya çıkar. Kendilerine has kültürü ve yaşam tarzı olan Roman vatandaşlarımız çil yavrusu gibi dağıtıldı. Yerine fonksiyonu olmayan bomboş bir park yapıldı. Kamberler’deki vatandaşlarımız taşındıkları yerlerde mutlu değiller. Parayı vermekle kentsel dönüşüm olmayacağını bilmek lazım.” dedi.


‘YUMUŞAK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK’


Yıldırım'da yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesinin ciddi yanlışları olduğunu her seferinde üstüne basarak söylediğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Oradaki insanların bir yaşam tarzı, bir kültürü var. Vatandaşımız kapısının sokağa açılmasını istiyor. Siz ise yaptığınız projeyle oradaki insanların yaşam tarzına direkt müdahale ediyor, kimyasını bozuyorsunuz. 7 mahalledeki kentsel dönüşüm hak sahiplerinin görüş ve önerileri, rızası alınmadan yapılıyor. Biz o mahallelerde yaşayan insanlarımızı Doğanbey ve Kamberler’de olduğu gibi göçe zorlamayacağız. Vatandaşlarımızın sosyoekonomik yapılarına uygun, yumuşak bir kentsel dönüşüm modeline geçeceğiz. Mahalle ve sokak kültürünü yaşatmak ana hedefimiz. Uygulayacağımız kentsel dönüşüm modeli ile vatandaşlarımız hak kayıplarına uğramayacak, mağduriyet yaşamayacak. Sahibi olduğu mülk daha da değerlenecek.”


 

Kırıkhan Olay