19 / 04 / 2024

Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi!

 Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi!

Samsun'da ilköğretim okulu öğrencilerine "enerji tasarrufu" bilinci aşılamak için oluşturulan çizgi karakter "Mühendis Amca" Yunanistan, Ermenistan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'ya örnek oldu. Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi.


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'nce "Enerjiyi Verimli Kullanma Projesi" kapsamında öğrencilere  "enerji tasarrufu" bilinci aşılamak için oluşturulan "Mühendis Amca" karikatürleri Yunanistan, Ermenistan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'da yayınlanacak. 


MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enerji verimliliğinin, standart ve kaliteyi düşürmeden enerji tüketimini azaltarak, enerjiyi etkin ve tasarruflu bir şekilde kullanmakla mümkün olacağını söyledi.


Günlük yaşantının her safhasında enerjinin verimli kullanılması suretiyle, ihtiyaçlardan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevrenin korunmasına katkı sağlanabileceğini ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:


"Bu kapsamda minik öğrencilere 'enerji tasarrufu' bilinci aşılamak için bir karikatürist arkadaşla hazırladığımız 'Mühendis Amca' karakteriyle Samsun'da 60 bin öğrenciye eğitim verdik. Öğrencilerin enerji konusundaki bilincinin artırılmasını ve enerji verimliliğinin sağlanması konusunda bilgi sahibi olmalarını sağladık."


- "Mühendis Amca" Ermenistan'da tanıtılmıştı


Karadeniz Havzası'ndaki ülkelerin Ermenistan'da yaptığı toplantıda "Mühendis Amca"yı üye ülkelere anlattıklarını vurgulayan Gürkan, "Kitapçık incelendikten sonra Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi. Biz de İngilizce çevirisini yapıp bu ülkelere göndereceğiz, onlar da kendi dillerine çevirecek. Böylece öğrencilerini enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyorlar" dedi.


Mühendis Amca karikatürlerinin çocukları enerji tasarrufu konusunda hem eğlendirdiğini hem de eğittiğini dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:


"Mühendis Amca, çocuklara binaların yalıtım yapılarak enerji tasarrufu sağlanmasını, aydınlatmada verimli cihazlar kullanarak tasarruf yapılmasını, elektrikli ev aletleri alırken dikkat edilecek hususlarla tasarruf yapılabileceğini göstermektedir. Enerji verimliği konusunda enerji uzmanlarıyla çalışılarak tasarruf yapılabileceğini anlattı. Burada çocukların çalışma ve sosyal yaşamlarında alacakları basit önlemlerle nasıl tasarruf sağlayacaklarını anlattık."


AA