20 / 04 / 2024

Manavgat Şoförler Odasına modern hizmet binası inşa ediliyor!

 Manavgat Şoförler Odasına modern hizmet binası inşa ediliyor!

Manavgat Şoförler ve Otomobilciler odasının yapılan sağlamlık testlerinde çürük olduğunun tespit edilmesiyle birlikte yönetim modern bir bina yapmak için harekete geçti. Yeni binanın yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor...



Yaklaşık 25 yıldır Zübeyda hanım caddesi üzerinde bulunan kendi binasında hizmet veren Manavgat Şoförler ve Otomobilciler odasının yapılan sağlamlık testlerinde çürük olduğunun tespit edilmesiyle birlikte yönetim modern bir bina yapmak için harekete geçti. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan yeni binanın yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor. 


Manavgat Şoförler odası Başkanı Mahmut Şafak bina tamamlanana kadar oda hizmetlerinin Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi altındaki boş dükkandan verileceğini söyledi. Şafak yaptığı açıklamada:" Şoförler Odası seçimi biliyorsunuz 4 yılda bir yapılmaktadır. Türkiye genelinde ise ilk oda seçimleri Manavgat Şoförler Odası seçimleri ile başladı. Yapılan seçimde ise üyelerimiz bizi tercih ederek göreve getirmiştir. Üyelerimize teşekkür ediyorum. 


Tabikii biz görevi aldığımızda bir baktık ki her taraf bizim düşündüğümüz şekilde değil. Odanın her tarafı dökülüyordu. Bizim ilk amacımız burada odanın iç dizaynını düzeltmekti. 


Burası bildiğiniz üzere deprem bölgesi. Bu bina 25 yıl önce yapıldığı için bir laboratuvara tahlil yaptırdık. Bu binayı yapanlara Allah razı olsun diyoruz. Biz tahlil sonuçlarında odanın çürük olduğu sonucu çıktı. 


Bizde kentsel dönüşüm projesi kapsamında binayı yıkarak modern şoför esnafına yakışır bir şekile getirmek istedik. 

Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Biz bu yazıyı hemen ilgili kurumlara gönderdik. 

Tapu kadostro kayıtlarında bizim binamızın demek adına tescilli olduğu su kanalı ve tarla olarak gözüktüğü ortaya çıktı. Bununla ilgili kurumda çalışanları hızlı bir çalışma sonucunda tescilini Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası adına yaptırarak tapusunu aldık. Şu anda mimari çalışmalar devam etmektedir. Binamızın projesi biter bitmez ihalesini gerçekleştireceğiz. 


Binamızın yapım sürecinde ise hemen yanımızda bulunan Esnaf Kefalet Kredi kooperatifinin altındaki boş dükkanda hizmet vereceğiz. Bana bu yetkiyi veren yönetim kumlu üyelerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yılla birlikte modem binamıza taşınmış oluruz" dedi. 


Antalya Manavgatın Sesi 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri