28 / 03 / 2024

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı'na üniversitelerden de destek!

Kırsal Dönüşüm Çalıştayı'na üniversitelerden de destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili kuruluşu İller Bankası ile 10 Ocak 2014 Cumartesi günü İlbank Ankara Macunköy Sosyal Tesisleri’nde “Kırsal Dönüşüm Çalıştayı” düzenleyecek. Çalıştaya üniversitelerden de destek geldi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili kuruluşu İller Bankası ile 10 Ocak 2014 Cumartesi günü İlbank  Ankara  Macunköy Sosyal Tesisleri’nde “Kırsal Dönüşüm Çalıştayı” düzenleyecek.


Çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra; İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığından yüksek düzeyde temsilciler katılacak. Ayrıca  İstanbul  Medeniyet Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’de akademik destek sağlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı ve İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Acar koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek çalıştayda; şehirlerin yanında kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoku ve yaşam şartlarının da iyileştirilmesi için neler yapılması gerektiğine yönelik yapılan çalışmalar, araştırmalar, tecrübe, bilgi birikimi ve önerilerin bir araya getirilerek tartışılacağı geniş bir platform oluşturulacak. Buradan çıkacak ortak akıl ürünü öneriler bir sonuç bildirisi olarak kitaplaştırılacak.


-Kırsal dönüşüm nedir?

Köylerdeki ve diğer kırsal yerleşim birimlerindeki yapı stoğunun büyük kısmı dayanıksız, sağlıksız, asgari insani ihtiyaçları karşılamaktan uzak bir durumda. Kırsal dönüşüm projesi, istihdam imkânları ve geçim kaynakları önemli ölçüde daralmış bulunan, yaşam standartları düşük, sürekli göç veren ve devlet desteğine muhtaç olan kırsal yerleşim birimlerinin yenilenmesi ve geliştirilmesi projesidir.


 Bu projenin amaçları arasında;


-İşlevini kaybeden, aşırı derecede küçülen ve işletilmeyen tarım alanlarının yeniden düzenlenmesi,

-Hayvancılığın geliştirilmesi ve yaşam alanlarıyla hayvancılık alanlarının ayrılması,

-Bölgeye has yapı özelliklerini barındıran köy yapılarının dönüştürülmesi,

-Tarım işletmeciliği ile doğa arasındaki dengenin sağlanması ve kırsal alanın gelişimi,

-Bölgelerin özgün niteliklerini ortaya koyarak turizmin gelişmesinin desteklenmesi,

-Çevre düzenlemesi yapılması,

-Tarım ve hayvancılık için ortak kullanılan mekânların oluşturulması,

-Köylerde yerleşim için uygun parsellerin oluşturulması,

-Kentsel yaşam için alternatif alan oluşturulması gibi öneriler yer alıyor.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler