25 / 04 / 2024

Kıroğlu, Bursa'da kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı!

Kıroğlu, Bursa'da kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı!

Kıroğlu Şirketler Grubu'nu yöneten Murat Hamdi Kıroğlu, Türkiye'ye kesin dönüş yapmasına yol açan Bursa'daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6 bin konut inşa edileceğini belirtti.



Türkiye'de ise enerji, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren,19 şirketi bulunan Kıroğlu Şirketler Grubu'nu yöneten Murat Hamdi Kıroğlu, Bursa'daki 55 hektarlık kentsel dönüşüm projesinin inşaat işleri için kesin dönüş yaptı.


1999 yılında kurulan Kıroğlu Şirketler Grubu ABD'de 5 tane şirketi bulunuyor. ABD'de mermer sektörünün ardından Güllüoğlu'nun Florida bayiliğini aldıklarını belirten Kıroğlu, bu ülkede hazır yemek ve inşaat sektöründe de faaliyetleri olduğunu aktardı. Türkiye'ye kesin dönüş yapmasına yol açan Bursa'daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6 bin konut inşa edileceğini belirten Murat Hamdi Kıroğlu, içinde ayrıca AVM, hastane, otel, cami, okul gibi yapıların yer alacağı bilgisini verdi. İnşaatın, Grup bünyesindeki Ceyda İnşaat tarafından yapıldığını söyleyen Kıroğlu, Türkiye'de, otel, hastane, inşaat, kafe, otopark yatırımları bulunduğunu kaydetti. 



Sırada enerji yatırımları var 

Dış cephe ve çatılar için yanmaz sandviç kolimatör imalatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kıroğlu, yabancı ortaklarıyla birlikte Bolu ve Adana'da üretim yaptıklarını, imalat kapasitesiyle Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük üretim tesislerine sahip olduklarının altını çizdi. Enerji sektörüne de adım atarak yakın zamanda doğalgaz çevrim istasyonu yatırımına başlayacaklarını dile getiren Murat Hamdi Kıroğlu, günümüzde çevre duyarlılığı olmayan firmaların artık tercih edilmediğini söyledi. 


Dünya