20 / 04 / 2024

Kayseri köprülü kavşaklar ve Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı!

 Kayseri köprülü kavşaklar ve Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin köprülü kavşaklar ile Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. Toplantıda ilk olarak Osman Kavuncu ve Kocasinan Bulvarları üzerine yaptırılması planlanan köprülü kavşaklarla ilgili sunum yapıldı.



Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı köprülü kavşaklar ile Sahabiye Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanısıra belediye üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Osman Kavuncu ve Kocasinan Bulvarları üzerine yaptırılması planlanan köprülü kavşaklarla ilgili sunum yapıldı. Kalyon Trafik Ltd. Şti yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumda eski çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı ile mevcut Karayolları kavşağına yapılması planlanan köprülü kavşaklar üzerinde duruldu. Çeşitli alternatiflerin masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca İstasyon ve Hastane Caddeleri'nin konumu da ayrıntılı olarak ele alındı.

Günün ikinci sunumu ise Sahabiye Mahallesi dönüşüm projesi üzerine oldu. Başkan Özhaseki'nin seçim döneminde duyurduğu ve kentsel dönüşüm açısından Kayseri'ye çok farklı bir zenginlik katacak olan Sahabiye Mahallesi dönüşüm projesi ile ilgili olarak hazırlanan proje ve tasarımlar değerlendirmeye alındı.

Uğur Kentsel Dönüşüm firması tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından da Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme ve Değerleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve Prof. Dr. Metin Arıkan tarafından gayrimenkullerin değerlendirilmesi ve yatırım planlama konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura