28 / 03 / 2024

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

 Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan ile çalışmaları yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, pilot bölge olarak seçtikleri Aşağı ve Orta Mahalle başlatılan Jeolojik ve Jeoteknik çalışmaları hakkında Belediye Harita Mühendisi Ersel Elcuman'dan bilgiler aldı.



Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kentsel Dönüşüm kapsamında 150 Bin metrekarelik alanda Kentsel Dönüşüm çalışmasında kullanılacak olan yeni imar planları için Jeolojik ve Jeoteknik etüt çalışmalarına başladıklarını söyledi.


Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan ile çalışmaları yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, pilot bölge olarak seçtikleri Aşağı ve Orta Mahalle başlatılan Jeolojik ve Jeoteknik çalışmaları hakkında Belediye Harita Mühendisi Ersel Elcuman'dan bilgiler aldı. Çalışmaları yakından takip eden mahalle sakinleri, Orta Mahalle Muhtarı Osman Duman ve Aşağı Mahalle Muhtarı Yavuz Mutlu'da mahalle sakinleri olarak çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, Hacılar'ın kalkınıp gelişmesi için olmazsa olmazı olan kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatan Başkan Ekici ve ekibine teşekkür etti. 




Hacılar'da Aşağı ve Orta mahallelerde yıkılmaya yüz tutan yüzlerce metruk yapı bulunduğunu belirten Hacılar Belediye Başkan Doğan Ekici, 'Yeni çıkan 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunuyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile yaptığımız istişare sonucunda bu mahallelerde çalışmalara başlamaya karar verdik. Bu mahallelerimizde yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşümü başlatmış olduk. İlk önce mahallelerimizde yaptırdığımız anket sonucunda halkımızın tamamı destek veriyor. İnşallah bu kentsel dönüşüm çalışmamızla yıkılmaya yüz tutmuş metruk evleri kaldırıp onların yerine depreme dayanıklı modern konutlar inşa edeceğiz. Şuan bu mahallelerimizde 700'e yakın konut bulunmaktadır. Bunları da bir kısmını peşin bir kısmını da 10 yıl vade ile hemşerilerimize kazandıracağız. Şuan zemin etüt çalışmaları yapılıyor. 7 ayrı noktada 7 metre derinliğe kadar inilerek dayanıklılık ölçümü yapılıyor. Bakanlıktan aldığımız onayın ardından en kısa zamanda kazmayı vurup başlayacağız. Buradan hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum' dedi.



Kayseri Hakimiyet 2000



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura