28 / 03 / 2024

İstanbul Sultangazi için kentsel dönüşüm ihtiyaç!

 İstanbul Sultangazi için kentsel dönüşüm ihtiyaç!

Sultangazi' nin yıllardır kanayan yarası haline gelen gecekondu problemi çözüm bekliyor. Sorunun çözümü için İller Bankası, İl Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler üretiliyor...


Sultangazi'nin yıllardır kanayan yarası haline gelen gecekondu problemi çözüm bekliyor. Sorunun çözümü için İller Bankası, İl Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler üretiliyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Dostlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Karakaş, "İlçemiz için kentsel dönüşüm gerekliliktir" dedi.



Kentsel dönüşüme karşı koyanlar buyana projeler uygulamaya henüz geçmiş değil. Sultangazüüer ise çözümün kentsel dönüşümün halka doğru anlatılıp bir an önce uygulamaya geçilmesi olduğunu söylüyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Dostlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Gökmen Karakaş, "Biz yıllardır Sultangazi'de faaliyet gösteren firmayız. 


Yüzlerce projeye imza attık. Şunu gördük; ilçemiz için kentsel dönüşüm gerekliliktir. Fakat kimi kesimler kentsel dönüşümü halka anlatırken yanlış aksedilmesine neden oluyor. İlçemizde 5 bini aşkın yapı kullanılamaz haldedir. 

Tuvaletleri bahçede olan gecekondulardır. Aralarında sosyal alanlar yoktur. Gecekondularda yaşamak mümkün değildir. Bir an evvel projeler hazırlanıp uygulamaya geçilmelidir" dedi. 


'RANTSAL DÖNÜŞÜME KARŞIYIM' 


Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: Şimdi bu hususta ikinci bir engel halkın yanlış bilgilendirilmesidir. Bu bağlamda bil ilerinin bu dönüşüm hareketinden rant elde edeceği dedikodusunu halkın arasında yayılmaktadn. Sanki bu dönüşüm de gece kondu sahipleri evlerinden atılacak yeni yapılara binlerce liraya başkalarına satılacaktır. Sultangazüiler şunu bilmelidirler ki gecekondu yıkılıp yerine yapılacak yapılarda hak sahibi onlar olacaklardır. Tüm Sultangazüiler gibi bende rantsal dönüşüme karşıyım. 


Sultangazi için kentsel dönüşüm ihtiyaçtır. Bu ilçe varoş olmayı hak etmiyor, bu ilçe sağlıklı dayanıklı yapılarda yaşayan, mahallelerinde sosyal alanlar olan projeler hak ediyor, daha mutlu insanlar hak ediyor."


Haber Manşet 

 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri