16 / 04 / 2024

Ilgın'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ilgın'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ilgın'da Beylülbey Mahallesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamındaki evlerin tamama yakını boşaltıldı. Ilgın Belediye Başkanı İbrahim Oral, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesi için yaklaşık iki yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Ilgın'da Beylülbey Mahallesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamındaki evlerin tamama yakını boşaltıldı. 

Ilgın Belediye Başkanı İbrahim Oral, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesi için yaklaşık iki yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından, 863 konut, 20 dükkan ve 16 derslikli bir okul projesinin ihale edildiğini belirten Oral, yıkım ihalesinin yapıldığı bildirdi. 

Oral yıkımların bugün boşaltılan evlerden başladığını ifade etti. Oral, ev karşılığı anlaşan vatandaşlara şartları sağlaması durumunda kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi.Evini taşımakta olan mahalle sakini Uğur Öztunç ise hem sevinci, hem hüznü bir anda yaşadıklarını belirterek, "Hüzünlüyüz çünkü anılarım, çocukluğum, gençliğim bu mahallede ve bu evde geçti.  Sevinçliyiz, evimiz artık yıkılma konumuna gelmişti. Ailecek rahat edebileceğimiz güvenli bir konut yapılacağı için de mutluyuz. Mahallemiz Ilgın'ın eski mahallesi. Birçok ev yıkılmış, kullanılamaz halde. Bu proje Ilgın için çılgın proje niteliğindedir" dedi.


Adanadolu'da Bugün



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016