19 / 04 / 2024

Erzurum'da kalitesiz kömür denetim çalışmaları sürüyor!

 Erzurum'da kalitesiz kömür denetim çalışmaları sürüyor!

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kirli havada yaşamanın mümkün olmayacağını belirterek, "Hava kirliliğini önlemek için SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor...


"Kirli havada yaşamak mümkün değil Erzurum'da oluşturulan 20 kişilik ekip, kalitesiz kömür satışlarının durdurulması için denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kirli havada yaşamanın mümkün olmayacağını belirterek, "Hava kirliliğini önlemek için SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da rüzgar koridorları oluşturulmalı" dedi. Vali Altıparmak, şehrin sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımların atıldığını belirterek, hurdacılar sitesi, kardeş okullar, harabe binaların yıkılması gibi birçok projenin yürütüldüğünü söyledi. 


Kentsel dönüşümün Erzurum için çok büyük bir şans olduğunun altını çizen Altıparmak, bu alandaki çalışmalarının da hava kirliliğine önlemeye yönelik yapılması gerektiğini ifade elti. Şehirde yaşanan hava kirliliği konusunda ciddi duyarlılık gösterildiğine dikkati çeken Altıparmak, şöyle konuştu: Doğalgaz kullanımı artmalı "Hava kirliliğiyle yaşamak mümkün değil. Kirliliğin önlenmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor. İhtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılıyor. Kömür yerine bu ailelere SYDV'nın ihtiyaç sahibi ailelere kömür yerine doğalgaz kullanımı için nakit vermesi gerekiyor. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da rüzgar koridorları oluşturulmalı. Hava kirliliği konusunda basının da ciddi desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda belediye de üzerine düşeni yapmalı. Rusya'dan kaçak kömür getirildiği ifade ediliyor. Denetimler artırılarak, bunun önlenmesi gerekiyor. Hava kirliğiyle mücadele için 20 kişilik ekip oluşturduk" 


Bizim Gazete