29 / 03 / 2024

Emaar'ın kentsel dönüşümde önceliği Beyoğlu olacak!

Emaar'ın kentsel dönüşümde önceliği Beyoğlu olacak!

maar, kentsel dönüşüme girme kararı aldı. Kentsel dönüşümün işleyişi konusunda projeleri inceleyerek kendilerini geliştirdiklerini söyleyen Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, önceliklerinin İstanbul Beyoğlu olduğunu söyledi.


ÇAMLICA'da 2.3 milyar dolarlık proje inşaatı devam eden Dubai merkezli Emaar, kentsel dönüşüm projeleri için ilk adımı Beyoğlu'nda atacak. Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, "İmarın netleşmesini bekliyoruz" dedi.


TÜRKİYE'ye 2006'da giriş yapan, Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşit El Maktum'un da ortak olduğu gayrimenkul şirketi Emaar, kentsel dönüşüme girme kararı aldı. Kentsel dönüşümün işleyişi konusunda projeleri inceleyerek kendilerini geliştirdiklerini söyleyen Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, önceliklerinin İstanbul Beyoğlu olduğunu söyledi. Beyoğlu'nun tarihi dokusunun şirketlerini heyecanlandırdığım dile getiren Balaban, "Geçen hafta Fransa'da gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM'de Beyoğlu Belediyesi'ni diledik. Bölgede Piyalepaşa ve Tarlabaşı'nda yapılan çalışmalara da bakıyoruz" dedi. 


KURALLAR BELLİ OLSUN 

Dönüşümde hâlâ 'gri alanlar' olduğuna dikkat çeken Balaban şunlan söyledi: "Biz dönüşümü düşünelim durumunu geçtik ve yapmaya karar verdik. Ancak imar durumları kesin olmalı ve baştan oyunun kuralları konulmalı, inşaat hakkı neyse herkes için eşit olmalı. 


İşin matematiği uyarsa dönüşüme bu yıl başlarız." Beyoğlu'nun yam sıra Gaziosmapaşa ilçesi ile de ügüendiklerini ifade eden Balaban, dönüşüm dışında İstanbul'da büyük çaplı gayrimenkul projeleri için arsa sahipleri üe görüşmeler yaptıklarım kaydetti. Balaban, yü içinde Antalya'da, konut, ofis ve oteli bulunan karma bir gayrimenkul projesine başlayacakları belirtti. 


1 GÜNDE 58 EV SATILDI 

Emaar Türkiye, İstanbul Çamlıca'daki Emaar Square projesinde inşaat çalışmalarına devam ediyor. 73 dönüm arsada 2.3 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen projede konut, otel, ofis ve alışveriş merkezi yer alıyor. 


Emaar Square için Emaar Turizm ve Eğlence Gıubu'nun 5 yüdızlı markası Address'i Türkiye'ye getirdiklerini belirten Ozan Balaban, "46 kattan oluşan The Address İstanbul'un ilk 11 katında The Address Hotel, 183 odasıyla yer alacak. Projede aynca 197 dayalı döşeli ev olacak" dedi. 


Address bünyesinde ilk etapta 100 daire satışa sunduklarım belirten Balaban, 58 dairenin Dubai'de tek günde satıldığım söyledi. Toplamda 90 dairenin 1 haftada sahibini bulduğunu belirten Balaban, metrekare satış fiyatlarının 5 bin 500 dolarla 8 bin 500 dolar arasında değiştiğini söyledi. Address'deki evleri yatırım için alanlara kiralama hizmeti sunacaklarım belirten Balaban, "Dayalı döşeli evleri alanlar kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verecek. Tüm hizmeti biz sağlayacağız. Ortadoğu ve Uzakdoğulu turistler 25-25 metrekare odada değil evde konaklamak istiyor. Bu nedenle Address'te yer alan 78-234 metrekarelik dairelere yoğun ilgi bekliyoruz" dedi. 


Çatı katı ev 7.5 milyon dolar 

EMAAR Square bünyesindeki Address İstanbul'un en üst katındaki 4 daire fiyatıyla şaşırtıyor. Dairelerin 7.5 milyon dolar olduğunu belirten Ozan Balaban, "8 metre tavan yükseliği olan bu evlerden biri Dubai'de satıldı, biri Türkiye'de rezerve edüdi" dedi. Address dışında satışa sundukları 700 evin yüzde 78'ini sattıklarım söyleyen Balaban, bu evlerde metrekare fiyatının 3 bin 900 dolar ile 6 bin 500 dolar arasında değiştiğini dile getirdi. Daireleri ekim ayında teslim etmeyi planladıklarını belirten Balaban, 150 bin metrekareden fazla kiralanabilir alam olan AVM'nin 2016'nın üçüncü çeyreğinde açılacağım ifade etti. Balaban 48 bin metrekare ofis alam için de uluslararası firmalarla görüştüklerim kaydetti. 


Hürriyet