25 / 04 / 2024

Ege-Koop blok bazında kentsel dönüşüm yapacak!

Ege-Koop blok bazında kentsel dönüşüm yapacak!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bizzat evlerine, arsalarına dair belgeleri getirip ofisimize bırakıyorlar. Kentin her noktasında, blok bazında da dönüşüme girmemizi içeren taleplerle baş edemez hale geldik" dedi



Ege-Koop, vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsız kalmayarak, kentsel dönüşüm  projelerini blok bazında da gerçekleştirme kararı aldı. Birçok ilçeden sayısız talep aldıklarını  açıklayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bizzat evlerine, arsalarına dair belgeleri  getirip ofisimize bırakıyorlar. Kentin her noktasında, blok bazında da dönüşüme girmemizi  içeren taleplerle baş edemez hale geldik. Biz de vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve  bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için ön talep toplamaya başladık" dedi.


Deprem riski

Aslan, "İzmir'de konutların yüzde 60'ı afet riski altında ve kentsel dönüşüm riskiyle de karşı karşıya. Yoğun talep üzerine bundan böyle kentin her noktasında dönüşüm uygulamaları  gerçekleştireceğiz. Buca, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka'dan sayısız vatandaşımız  bizzat kendileri gelerek ve binaları ile ilgili evrakları da hiçbir tereddüt yaşamaksızın ilgili  ofisimize bırakarak, dönüşümü Ege-Koop ile istediklerini söylüyorlar. Kafaları karışık, bilgi kirliliği had safhada, fırsatçılardan bunalmış durumdalar. Dolayısıyla bize duyulan bu güveni  ve beklentiyi karşılıksız bırakmak, insana ve kente hizmet anlayışımızla ve sosyal  sorumluluk felsefemizle bağdaşmazdı" diye konuştu. 



Yeni Asır