28 / 03 / 2024

Ceyhan'da 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşüm projesi bakanlığa sunuldu!

Ceyhan'da 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşüm projesi bakanlığa sunuldu!

Başkan Alemdar Öztürk, Ceyhan Nehri'nden güneye doğru giden 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırladıklarını ve bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduklarını belirtti.


Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, yapacakları hizmetlerle Adana'nın en gözde ilçesinin Ceyhan olacağını söyledi. Öztürk, yaptığı açıklamada, Ceyhan Nehri'nden güneye doğru giden 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırladıklarını ve bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduklarını belirterek, "İnşallah Ceyhan'ı hem ismini aldığı nehirle buluşturacağız yani birilerinin dediği gibi su akar Ceyhanlı bakar olmayacak. Su akar Ceyhanlı sudan faydalanacak" dedi. Hiçbir zaman devraldığı borç yükünün arkasına sığınmayacağını belirten Öztürk, tasarruf ve kaynakları verimli kullanarak halka hizmet edeceğini belirtti. Öztürk. "Hizmet alanımız Büyükşehir Kanunu nedeniyle eskisine oranla 18 kat genişlemesine rağmen sadece akaryakıt giderlerini 3'te l'e indirdik. Bu sadece küçük bir örnek" diye konuştu. 


"480 BİN TL PERSONEL MAAŞİ TASARRUFU SAĞLADIK" 

Bugüne kadar çalışmadan para alan bankamatikçilere iş gösterince ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan Öztürk, bu sayede de 480 bin TL personel maaşı tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Ceyhan'ı iktidarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Öztiirk, şöyle devam etti: "Hizmetlerimde bana destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların Ceyhan'ı sahiplenmesiyle verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Başbakanımızın Ak belediyeciliğini örnek olarak yolumuza devam edeceğiz." Önemli bir değer olan ünlü Ceyhan Nehri'nin kent merkezi ile şu anda küskün olduğunu anlatan Bastan Alemdar Öztiirk, "Kentimize çekeceğimiz yatırımlar, kazandıracağımız sosyal donatılarla artık Ceyhanlılar misafirlerini ağırlamak için Adana'ya götürmek zorunda kalmayacak. Ceyhan Nehıi'nden güneye doğru giden 4 kilometrelik alan içerisinde 26,5 hektarlık bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek üzere proje hazırladık. Bu projemizi çevre ve şehircilik bakanımıza takdim ettik. İnşallah Ceyhan'ı hem ismini aldığı nehirle buluşturacağız yani birilerinin dediği gibi su akar Ceyhanlı bakar olmayacak. Su akar Ceyhanlı sudan faydalanır olacak" dedi. 


"YATIRIMCILARI KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK" 

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın nimetlerinden Ceyhanlının faydalanacağını vurgulayan Öztürk, bu hatla birlikte bölgeye gelmesi planlanan yatırımların öncüsü olacaklarını söyledi. Öztürk, uzun dönemdir konuşulan ancak hayata geçirilemeyen Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi'ııin de takipçisi olduklarını belirterek, "Sanayi Bakanlığımızın kontrolü altında bu enerji bölgesinin hala kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Enerji yatırımı yapacak yatırımcılara bu yerin tahsisi hükümetimiz tarafından yapılacak" dedi. Alışveriş merkezi, kentsel dönüşümü ve hepsinden önemlisi TOKİ'yi Ceyhan'a getireceklerini ifade eden Başkan Öztürk, "Çukurova'nın cazibe merkezi Adana, Adana'nın en gözde ilçesi ise Ceyhan olacak. 2019'da halkımız yaşanabilir bir Ceyhan bulacak" diye konuştu. 


Adana Güney Haber Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016