29 / 03 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi'nde kentsel dönüşüme giriyor!

Bayrampaşa Cezaevi'nde kentsel dönüşüme giriyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa'nın değişen çehresini anlattı. Aydıner, eski cezaevi alanında dönüşüm yapılacağını ve bölgenin kültür sanat merkezi haline geleceğini söyledi...


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, eski cezaevi alanında dönüşüm yapılacağını ve bölgenin kültür sanat merkezi haline geleceğini söyledi. Başkan Aydıner, hedeflerinin sürekli gelişen bir Bayrampaşa inşa etmek olduğunu söylüyor.



Bayrampaşa'da sizinle neler değişti? 


Bayrampaşa gelişiyor, değişiyor ve projelerimizle yeni bir kimlik kazanıyor. Mesela Bayrampaşa Cezaevi'nde kentsel dönüşüm başlıyor. Bu projeyle bir mahalleyi dönüştürüyoruz. Mahalleli yerinde oturacak, kiraya da çıkmayacak. Cezaevinin olduğu alana 2 bin 300'e yakın konut yapacağız. Bu alanda 350 yataklı devlet hastanesi de olacak. Metro istasyonu da yer alacak. Bir tane de merkez cami yapacağız. Burayı tam bir yaşam alanı yapıyoruz. Cami yanındaki meydana ise; çardaklar, yürüyüş yollan, süs havuzlan ve çay bahçeleri yapacağız. Çok fonksiyonlu bir okul da olacak. Yeni merkezimizle. Bayrampaşa'yı kültür ve sanatın önemli ilçelerinden biri haline getireceğiz. Tiyatro salonları, toplantı odaları, kulisler, fuaye alanı ve sergi salonlarıyla merkez; çevre illeri de kültür ve sanatla buluşturacak. Tamamen dönüştüreceğimiz bu alana, nüfus yoğunluğuna göre zeminaltı otopark yapacağız. 


Bayrampaşa'daki otogar taşınacak. Bu sizi nasıl etkileyecek? 


Otogara yüz bine yakın araç girip çıkıyor. Egzozlarından çıkan gazlar bizleri perişan etti. Otogar Esenler de değil, bizim sınırlarımızda. İstanbul'da 2019'dan sonra cep otogarları yapılacak. Biri Kağıthane diğeri Mahmutbey gişelerinden sonra olacak. Akabinde burası kaldırılacak ve altı tamamen otopark olacak. Üstüne de sosyal donatı alanlarıyla birlikte yeşil alan yapılacak. 


'HALKA SONSUZ HİZMET VAR' 


Sosyal belediyecilik anlamında neler yapıyorsunuz? 


2 tane acil elemanımız ve 2 tane tam donanımlı ambulansımız var. Hasta vatandaşlarımızı hastaneye götürüp getiriyoruz. Sağlık ocağımız da büyük hizmetler veriyoruz. Burada dahiliye doktorumuz, aile hekimimiz, laboratuvarımız, röntgen ve ultrasonumuz var. Aynca İkinci Bahar Lokali adında bir yer açtık. Burada 65 yaş üstü emekli amcaların vakit geçirmesini sağlıyoruz. 


İlçemizde otizmli çocuklara eğitim veren bir okulumuzda var. Engelli gündüz bakım evi açıyoruz. Engelli çocuklarımıza akşama kadar biz bakıp, ailelerini rahatlatacağız. Down sendromlu kafe yapacağız. 


Uluslararası İmam Hatip Lisesi de açıyoruz. 330 kişilik yurdu olacak. Balkanlar ve Afrika'dan gelenler bu yurtta kalacak. Mezun olduktan sonra Türkiye'deki üniversitelere girecekler.


Spora büyük önem verdiğinizi duydum... 


Arda Turan, Necip Uysal gibi bizden yetişmiş çocuklarımız var. Futbol sahası olan bir ilçeyiz. Basketbolda da önemli bir hal içindeyiz. Semih Erden, Hidayet Türkoğlu gibi yavrularımız, Türkiye'nin yüz akıdır. Alt yapımız var. 17 amatör spor kulübümüz var. Onlara her türlü maddi ve manevi yardımı yapıyoruz. Ellerinde çok genç var. Bu gençler hepimizin geleceği. Ayrıca uyuşturucuyla da mücadele ediyoruz. Gittikçe azalıyor. Çünkü gençleri spor ve bilime yönlendiriyoruz. Onların tüm zamanlarını bu tür yerlerde geçirmelerini sağlıyoruz. 9 tane bilgi merkezimiz var. Bilim merkezini daha da büyütüyorum. Bayrampaşa Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nü kuruyorum. Projesi bitti, ihaleye çıkıyoruz. Bir teknopark yaparak, yüzlerce başarılı öğrencilerimizi küçük bilim adamları olarak yetiştireceğiz.




Posta



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler