25 / 04 / 2024

Balıkesir'de binaların yüzde 30'u risk taşıyor!

 Balıkesir'de binaların yüzde 30'u risk taşıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. Vali Ahmet Turhan, "Deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe karşılayabilir" diye konuştu...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. 


Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda geçtiğimiz Cumartesi günü merkez üssü Gökçeada olan 6.5 şiddetindeki depremin Balıkesir'i de deprem gerçeği ile bir kez daha karşılaştırdığını hatırlatan Turhan, "Balıkesir'de 21 bina hasar gördü. 4 kişi de balkonlardan ve camlardan atlamak suretiyle yaralandı" dedi. 


Vatandaşların deprem sigortası yaptırarak güvenli bir geleceğe adım atacağını kaydeden Vali Turhan, "Bizler çabuk unutuyoruz. Halbuki depreme her an hazır olmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. 


Balıkesir'de tespit edilen yüzde 30 civarındaki riskli binayı ortadan kaldıracağız. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe kaldırabilir. Her kurum üzerine düşeni yaptıktan sonra 7, 8, 9 şiddetinde depremler olsa da bir binanın bile yıkılmadığı, bir kişinin bile burnunun kanamadığı bir ülkede yaşarız" diye konuştu. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan depremin ardından DASK Anadolu Buluşmaları toplantısının da öneminin daha da arttığını bildirdi. 


Habertürk Egeli