20 / 04 / 2024

Bağcılar'da camiler yenileniyor!

 Bağcılar'da camiler yenileniyor!

Başbakan Erdoğan' ın canlı bağlantıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Programı ' nda yıkımı gerçekleştirilen Sancaktepe Camii' nin temeli İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katıldığı törenle atıldı...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Programı'nda yıkımı gerçekleştirilen Sancaktepe Camii'nin temeli İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katıldığı törenle atıldı.


Bağcılar'da kaymakamlık yaptığı yıllarda çalışmaları sırasında yanlannda iki çift ayakkabı bulundurmak zorunda olduklarını hatırlatan Vali Mutlu, "Bugün nereden nereye geldiğimizi görüyorsunuz. Hamdolsun Türkiyemiz, îstanbulumuz ve Bağcılarımız hızla gelişiyor. Her alanda önemli hizmetler veriliyor. Bu hizmetlerin en hızlı icra edildiği ilçelerimizden birisi de Bağcılar" dedi. 


Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altı yıl önce hayata geçirildiği Bağcılar ilçesinde yeni eğitim yuvalan ile camiler de yenileniyor. Bu kapsamda yenilenmek üzere 7 Nisan 2013'te yıkımı gerçekleştirilen Sancaktepe Camii'nin temeli de törenle atıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Mutlu, mübarek Cuma gününde hayırlı bir hizmetin temelini atmak üzere bir araya geldiklerini kaydetti. Mutlu, ilçede kaymakamlık yaptığını da hatırlatarak, "İlçemiz 1992 yılında kuruldu. Bugüne kadar nereden nereye gelindiğini görüyoruz. Kaymakamlığım döneminden çok hatıralarım var. Hizmet verirken bu ilçenin yollarında iki çift ayakkabı bulundurma zorunluluğumuz vardı." dedi. Halka hizmeti aşk olarak bildiklerini kaydeden Mutlu, "Daha fazla hizmet etmek için gayret etmeliyiz. Bağcılar Belediyemiz hizmetin öncülüğünü yapıyor. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde hayırsever halkımızın da katkısı bulunuyor." dedi. Başkan Çağırıcı ile sohbeti sırasında 1,5 yılda caminin tamamlanacağını öğrendiğini belirten Mutlu, "Çok hızlı ve sürekli çalışan bir Başkanımız var. Ümit ediyorum ki cami 12 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacaktır. Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ile emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.


YATIRIMLAR SÜRÜYOR 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Bağcılar'dan altı metro istasyonu ile bir tramvay hattının geçtiğini belirterek, altı yılda yedi uluslararası sempozyum düzenlediklerini ifade etti. 


Yatırımlara ara vermeksizin devam ettiklerini anlatan Çağırıcı, projeleri arasında Kadın Doğum Hastanesi ile Ağız ve Diş Hastanesi'nin bulunduğunu belirterek, Olimpik Spor Salonu'nun yanında da 32 bin metrekarelik alana kapalı Pazar yeri ve park inşa edeceklerini söyledi. İstanbul'un en büyük meydanını Bağcılar'da inşa ettiklerini de anlatan Çağırıcı, "Bağcılar Meydanı'na çevresindeki yıkımlarla yeni ilavelerimiz olacak. Meydanın altına da otopark inşa edeceğiz. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirmesini tamamlayacağız. Meydan çalışmamız bittiğinde istanbul'un en büyük meydanı olacak" diye konuştu. 


Dokuz Sütun




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler