18 / 04 / 2024

Ankara Zafertepe kentsel dönüşüm kapsamında 125 konutun temeli atıldı!

Ankara Zafertepe kentsel dönüşüm kapsamında 125 konutun temeli atıldı!

Ankara kent merkezine 2 km mesafedeki Zafertepe Bölgesi’nde konut temelini atan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “40 yıldır kangrene dönüşmüş Zafertepe hak sahipliği sorununu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum dedi...


Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenilenme Projesi kapsamında 6 bloktan oluşan 125 konutun temeli atıldı.


Ankara kent merkezine 2 km mesafedeki Zafertepe Bölgesi’nde konut temelini atan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “40 yıldır kangrene dönüşmüş Zafertepe hak sahipliği sorununu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum dedi. Tanık, sadece 9 komşunun hak sahipliği konusunda uzlaşma sağlanamadığını bunun da kısa sürede çözümleneceğini belirtti.


PROJE BÖLGEYE HAREKET KATACAK


Proje, mülkiyet çözümlemeleri ve arazi çalışmalarının 2010 yılından bu yana sürdüğünü ve gelinen aşamada 29 hak sahibinin hisselerini kendilerinin isteği doğrultusunda Belediye tarafından kamulaştırılarak bedellerinin ödendiğini belirten Başkan Bülent Tanık, 78 hak sahibinin hisselerini barındıran 6 blokta farklı büyüklükte 125 konut inşa edileceğini söyledi. Bölgenin sarp bir bölge olmasından dolayı yapılaşmanın uzun bir sürede gerçekleştiğini ifade eden Tanık, “İşsizlik, kamu kurumlarına erişimde güçlük, ulaşım, ticari faaliyet gibi sorunlarla uzun süredir boğuşan Zafertepe Bölgesi, bu proje ile canlılık kazanacak. Bölge değerlenecek ve gelişmeye yenilenmeye daha açık hale gelecek. Planlanan konut yapısının hemen yanında inşaatını sürdürdüğümüz gündüz bakımevi de bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.


KONUTLAR 2015 MARTINDA TESLİM EDİLECEK


Bölgede yaşayanları başka bir yere göç etmeye zorlamamayı öncelikli hedef olarak belirleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, buna dönük hazırlanan projede, temel atma öncesi 15 bin metrekare toplam inşaat alanında bölgeye yeni yollar açtıklarını, 25 bin metrekarelik alanda da yeşil alan çalışması yapılacağını ve 2015 yılının Mart ayında hak sahiplerine ilk konutların teslim edileceğini söyledi.


Tanık, vatandaş mülklerinin bir araya toplanıp ihale edilerek inşa edilir hale geldiği için geriye kalan tüm hisselerin Çankaya Belediyesi mülkiyetinde kaldığını ve söz konusu bölümün yapılaşmasında da herhangi bir mülkiyet sorunu olmayacağını sözlerine ekledi.



Malatya Gerçek



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri