16 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da 30 bin gecekondu yıkıldı!

 Ankara Altındağ'da 30 bin gecekondu yıkıldı!

BUGÜNE kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağlayan Altındağ Belediyesi, seçimlere 2 hafta kalmasına rağmen yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkılacak...



BUGÜNE kadar 30 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkarak önemli bir başarı sağlayan Altındağ Belediyesi, seçimlere 2 hafta kalmasına rağmen yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hacılar Mahallesi'nde yıkımlara devam eden Altındağ Belediyesi, okulların kapanması ile Önder ve Hacılar Mahallesi'nde 2000 gecekondu yıkacak. 


ÖNDER VE HACILAR'DA 2000 GECEKONDU YIKILACAK 


Önder ve Hacılar Mahallesi'nin Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu bölgelerdeki tüm gecekonduların yıkılacağını ve kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağını belirtti. 


TİRYAKİ "ALTINDAĞ'DA EZBERLERİ BOZDUK" 


"Türkiye'de seçimlerden önce genellikle gecekondu yapılmasına göz yumulur. Altındağ'da biz ezberleri bozarak, gecekondu yapılmasına izin vermediğimiz gibi, gecekonduları yıkıyoruz üstelik. Seçime çok az bir süre kala riskli bir hareket olarak görülebilir. Ama biz öyle düşünmüyoruz. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. 

Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz." diyen Başkan Tiryaki, gelecek dönemde de yıkımların süratle devam edeceğinin altını çizdi.


Ankara İl Gazetesi