18 / 04 / 2024

Alleben Göleti açıldı!

Alleben Göleti açıldı!

Gerçekleştirdiği proje ve hizmetlerle Gaziantep’in vizyonuna ulusal bir kimlik kazandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı. Türkiye’nin en büyük biyolojik yüzme havuzunu hizmete açtı...



Gerçekleştirdiği proje ve hizmetlerle Gaziantep’in vizyonuna ulusal bir kimlik kazandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı.


2013 yılını projelerin tamamlanma yılı olarak belirleyen ve çalışmalarını bu yönde hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük biyolojik yüzme havuzunu yaptı.


Vatandaşların hizmetine sunulan gölette, ışık ve ses görüntüleri de yer alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Alleben Göleti’nin Gazianteplilerin hizmetine açtıklarını ifade ederek, buradaki angümanların Gaziantep’i turizm açısından farklı bir cazibe merkezi haline getireceğini, yüzme havuzlarının, ışık ve ses gösterilerinin, bungalov evleri ve kafeteryalarla donatılan göletin yeni cazibe merkezi olacağını söyledi.


Alleben Göleti’ni bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen kardeş ülke Karadağ’ın Kotor Belediye Başkanı Ms. Maja Catoviç ve beraberindeki heyet de gezdi.


BATAKLIK ÇEKİM MERKEZİ OLDU


Gaziantep’in bugünden itibaren yeni bir cazibe merkezi ile daha tanıştığını açıklayan Güzelbey, “Ben hatırlıyorum burası biz göreve geldiğimizde bir bataklıktı. İnsanlar tesadüfen ayağı kayıp düşse boğulurlardı. Ama bugün burası 1 milyon metre küpten fazla suyu olan ve bazı yerlerde derinliği 20 metreye ulaşan bir gölet. Burada pek çok aktivite var. Buranın tanıtılması Gaziantep için ve Gaziantep’in turizm potansiyelinin artması için çok önemli. Bizim için esas olan Gaziantep halkının yaşam seviyesinin yükselmesidir” dedi.


Denizi olmayan Gaziantep’e Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan ve Gazianteplilerin vazgeçilmez sosyal yaşam alanlarının başında gelen Alleben Göleti ve piknik alanın, yeni bir eğelence merkezi olduğunu dile getiren Güzelbey, şunları söyledi:


“Alleben Göleti piknik üniteleri ve gezinti yolları ile halkın hizmetine açılmış bir rekreasyon alanıdır. Kamulaştırılmasını yeni gerçekleştirdiğimiz araziler ile bu alan üzerinde yeni alanlar oluşturarak mekanın cazibesini artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla hazırladığımız proje kapsamında restaurant, kafeteryalar, aquparklar, su kayağı, spor tesisleri, bungalov üniteleri, karavan park alanı, yapay sahil ve yüzme havuzu, biyolojik gölet ve bu uygulamalar için hizmet binaları yer alıyor. Böylesine kapsamlı bir çalışmada tabi ki piknik üniteleri, kent mobilyaları, mescit, büfeler, çeşme, tuvaletler, yürüyüş yolları ekledik.”


Alleben Göleti Rekreasyon Alanına farklı bir konsept kazandırdıklarını söyleyen Güzelbey, “Seyir terasları, amfi tiyatro, su üzerinde köprüler, balık avlama iskeleleri, ses ve ışık gösterileriyle, Gaziantepliler başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklar için vazgeçemeyecekleri bir alan oluşturduk” diye konuştu.


MODERN BİR PİKNİK ALANLARI VAR


175 bin metrekare alana sahip Alleben Göleti'nin Gazianteplilerin gölette hoşça vakit geçirebilecekleri güzel bir piknik alanı kazandırdıklarını vurgulayan Güzelbey, “Göletin kıyısındaki 35 bin metrekare alan piknik alanı olarak düzenledik. Piknik alanına 72 pergola monte edildi. 2 bin 500 metrekare alanı otopark olarak düzenlendi.


Vatandaşların hafta sonu sosyal faaliyetlerden faydalanmaları için 2 gruptan oluşan fitnes aletleri yerleştirildi. Gölet alanında spor yapmak isteyen vatandaşlar için toplam uzunluğu 2 bin 500 metre olan koşu parkuru yapıldı. Vatandaşların bu alanda huzurlu bir şekilde zaman geçirmeleri için 24 saat hizmet veren güvenlik birimleri oluşturuldu. Ayrıca gölet alanında tuvalet, çeşme gibi alanların yanı sıra çöplerin saklanması için iki tane yeraltı konteyneri de kuruldu” ifadelerini kulllandı.


SES VE IŞIK GÖSTERİSİ YAPILDI


Alleben Gölet’ine ses ve ışık gösterisi getirdiklerini de aktaran Güzelbey, “Türkiye’de sadece Ankara’da olan bu sistemin ikincisini Gaziantep’te yaptık” dedi.


Gazianteplilerin çalışmayı sevdiği kadar yaşamayı da sevdiklerini ifade eden Güzelbey, “İnsanlar akşamları çoluk çocukları ile gelip burada suların ve ışıkların eşliğinde güzel saatler geçirecekler. Buranın karşısına bir yüzme havuz, bir plaj yaptık. Herkes yazın çocukları ile denize gidemiyorlar. Biz de onlara böyle bir alternatif sunduk. Yanına da ahşap tahtalardan oluşan bungalov evleri yaptık. Yaz tatiline gidemeyen vatandaşlarımıza haftalık kiraya vereceğiz. Herkesin Mersin’de veya İskenderun’da yazlık evi yok, ya da herkes buralara tatile gidemiyor. Aynı şekilde buralarda restoranlar yaptık” diye konuştu.


Gölet’in yaklaşık 2 bin metre kare alanı kapladığını vurgulayan Güzelbey, çocukları da düşündüklerini ve çocuklar için kayabilecekleri bir su kayağı da yaptıklarını belirtti. Gaziantepli vatandaşlara tatil kavramını yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini aktaran Başkan Güzelbey, artık Alleben Göleti’nin tatil ve turizm ile adının anılacağını kaydetti.


Üç tarafı eğlence mekânı ve bungalov evler ile süslenen göletin içinde de kano ve kürek ile değişik spor yarışları da yapılıyor.



Olay Medya



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler