18 / 04 / 2024

Ali Düzgün, Kentsel Dönüşü Sergisi açtı!

Ali Düzgün, Kentsel Dönüşü Sergisi açtı!

Van lOO.yıl Üniversitesinden Prof. Ali Düzgün 40. Kişisel resim sergisini Ankara Kursart Sanat merkezinde açtı. Çok sayıda davetlinin izdiham yarattığı açılışta davetlilerin çoğu sanatçı ile görüşme imkanı bulamadılar. Sanatçının eserleri görülmeye değerd


Van lOO.yıl Üniversitesinden Prof. Ali Düzgün 40. Kişisel resim sergisini Ankara Kursart Sanat merkezinde açtı. Çok sayıda davetlinin izdiham yarattığı açılışta davetlilerin çoğu sanatçı ile görüşme imkanı bulamadılar. Sanatçının eserleri görülmeye değerdi. 


1954 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da, İlköğretmen okulunu Tunceli'de bitirdi. 5 yıl ilkokul öğretmenliğinden sonra, 1977'de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1980'de aynı Bölüme Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı olarak atandı. 


Ankara'da değişik orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptı. 1987'de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitim Bölümünde Lisans Eğitimini tamamladı. Aynı yıl içerisinde Resim-iş Eğitimi bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. 


1994 yılına kadar bu görevine devam etti. 1989'da "Sanatta Yeterlilik" aldı. 1990'daGazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Mastır Eğitimini tamamladı. 1990'da aynı Enstitüde Doktora çalışmalarına başladı. "Geleneksel Türk Resim Sanatında Kimlik Arayışı" konulu doktora tez çalışmalarını Prof .Dr. Beyhan KARAMAĞARALI danışmanlığında başarıyla tamamladı. 1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-98 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. 


Anayurt Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi