25 / 04 / 2024

Yükselir Group'tan İzmir'e marina ve golf oteli!

Yükselir Group'tan İzmir'e marina ve golf oteli!

Avrupa Başarı Ödülleri töreninde yılın en başarılı enerji firması seçilen ve İran'da 1.7 milyar Euro'luk yatırımla 4 petrol rafinesi alan ve son olarak Avusturya ve Almanya'nın en büyük AVM'lerini satın alarak adından söz ettiren Yükselir Group, gözünü İzmir'e çevirdi.


Avrupa’da yılın en başarılı enerji firması seçilen Yükselir Group, İzmir’de marina, golf oteli kuracak, rüzgar ve güneş enerjisi üzerine yatırımlar yapacak. Yükselir Group Başkanı Yavuz Yüksel, “1.5 milyar Euro’luk yatırımla 5 bine yakın kişiye iş imkanı da sağlayacağız” dedi.


Avrupa Başarı Ödülleri töreninde yılın en başarılı enerji firması seçilen ve İran'da 1.7 milyar Euro'luk yatırımla 4 petrol rafinesi alan ve son olarak Avusturya ve Almanya'nın en büyük AVM'lerini satın alarak adından söz ettiren Yükselir Group, gözünü İzmir'e çevirdi. Bünyesinde bulunan 12 şirketi ve 22 binin üzerindeki çalışanı ile 20 ülkede faaliyet gösteren Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, İzmir'e yatırım kararını 2014 yılında Cenevre'de yapılan toplantıda aldıklarını söyledi. 


En büyük yatırım 


Yüksel, "Türkiye'de en büyük yatırım portföyümüzü İzmir'den yana kullanmak istiyoruz. Bunun kararını 2014 yılının Aralık ayında Cenevre'de CEO'larımızla yapılan toplantı sonrası aldık. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalardan tedirgin olan piyasanın yatırımları olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Yatırım ve satın alma planlarımızı farklı senaryoları da düşünerek planladık. Böylelikle projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Bu konuda yerel yönetim yöneticileri ile önümüzdeki günlerde görüşmelere başlayacağız" dedi. 


Selçuk'ta golf oteli 


İzmir'i "prenses"e benzeten ve kentin kendisine özgü bir "havası" olduğunu söyleyen Yüksel, kente yönelik yatırımlarını Yeni Asır'a anlattı. Yüksel "Öncelikle ilk hedefimiz dünyanın yakından tanıdığı Selçuk ilçesinde dünyanın en büyük golf oteli olarak kabul edilecek beş yıldızlı otel, yine İzmir'de Avrupa'da bizim faaliyet alanı içinde olduğumuz ülkelerdeki iş dünyasındaki dostlarımızın da geleceği uluslararası bir standartta marina projesi öngörüyoruz" dedi. Bu iki projenin yanında İzmir'de enerji ve inşaat sektöründe de faaliyet göstermeyi planladıklarını ifade eden Yüksel, "İzmir'de rüzgar ve güneş enerjisi ile yakından ilgileniyoruz. Bu iki sektörde de büyük çapta yatırım hedefliyoruz. Bu konu ile ilgili görüşmeler CEO'larımız nezdinde tüm hızıyla devam ediyor" dedi. 


1.5 milyar Euro'luk yatırımla 5 bine yakın kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Yüksel, İzmir'in en büyük eksikliğinin yatırımcıya yönelik bir mihmandarın olmamasını gösterdi.


Yüksel, "Ben kimseden davet beklemiyorum ancak yatırım yapmak için kente gelen yatırımcıya bir mihmandar eksikliği var" dedi. 


"Yatırım yapmaktan korkmuyorum"


Yatırımdan korkmadığını söyleyen Yüksel, "Kurulduğumuzdan bu yana personele ve Ar-Ge'ye yatırım, bizim için en önemli gündem maddeleriydi. Sağladığımız istihdam, ürettiğimiz projeler, yenilikçi hizmet anlayışımız bizi farklı kılan unsurların başında geliyor. Aldığımız ödül, ekiplerimiz ve paydaşlarımız arasında oluşturduğumuz sinerjinin, güçlü takım ruhunun bir sonucu. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. İzmir'de de 1.5 milyar euro gibi bir yatırımla aynı başarıları devam ettireceğimize eminim. Bu sayede insan gücümüze yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Kanada'da ödül alan ilk ve tek firma


Avrupa Başarı Ödülleri töreninde yılın en başarılı enerji firması seçilen firma, geçtiğimiz yıl ayrıca bir ödül de Kanada'da aldı. Kanada Hazine Bakanlığı tarafından verilen ödül, firmanın yaptığı yatırımlara ve bu ülkede vergi rekortmeni olması nedeniyle verildi. En son altı sene önce verilen bu özel ödülü alan tek Türk kökenli firma Yükselir Group olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Yavuz Yüksel "Yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil ettikleri için büyük mutluluk duyuyorum. Türk işadamının şirketleri, Türk şirketleri denmesi bizim için en büyük kazanç ve gurur kaynağıdır" dedi.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri