18 / 05 / 2024

Yozgat Valiliği tarihi iki evi yenileyecek!

Yozgat Valiliği tarihi iki evi yenileyecek!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu...


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile tarihi Yanan Hamamı ve çevresinde incelemelerde bulundu.


Yozgat Valisi Yazıcı, yaptığı açıklamada, Tarihi Yanan Hamamın Belediye Başkanlığı'nca restore edilip kültürel bir varlık olarak korunması amacıyla satın alındığını belirterek Valilik olarak da hamamın yanında bulunan ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken iki evin restorasyonunun yapılacağını söyledi.


Tarihi Yanan Hamamın gün yüzüne çıkacağını vurgulayan Yazıcı, Yozgat'a tarihi zenginliklerinin yapılan çalışmalar ile tek tek gün yüzüne çıkarıldığını vurguladı. Tarihi Yozgat evlerinin de kentte sınırlı sayıda bulunduğunu ve kent turizmine kazandırılmasının gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Valilik olarak Yozgat'ın kültürel değerlerine büyük önem veriyoruz. Tarihi hamam ve anıtlar kuruluna bağlı binaları yerinde inceliyoruz. Tarihi hamamı belediye başkanımız belediye imkanları ile satın aldı. Ayrıca yan tarafından ahşap işçiliği olan iki ev var. Harap bir vaziyette duruyor. Biz de İl Özel İdare ve Yozgat Valiliği olarak bu kısmı istimlak edip beraber onarmak istiyoruz" diye konuştu.


Doğu Rehberi