26 / 04 / 2024

Yılın En İyi Komşusu ödüllerini Kadir Topbaş verdi!

 Yılın En İyi Komşusu ödüllerini Kadir Topbaş verdi!

tanbul Büyükşehir Belediyesi, 140 bin konutta yaklaşık 1 milyon kişiye yönelik “Yılın En İyi Komşusu Benim Komşum” konulu yarışma düzenledi. En iyi komşulara ödüllerini Başkan Kadir Topbaş verdi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş, “Yılın En İyi Komşusu Benim Komşum” konulu bir yarışma düzenledi. Yarışma Boğaziçi Yönetim A.Ş’’nin yöneticiliğini yaptığı 31 ildeki KİPTAŞ, TOKİ ve özel sektöre ait 140 bin konutta yaşayan yaklaşık 1 milyon sakine yönelik olarak düzenlendi.


Katılımcılar tarafından yazılan komşuluk anıları, Prof. Dr. Ergün Yıldırım (Sosyolog), Halime Kökçe (Star Gazetesi Yazarı), Sevda Salioğlu (Milat Gazetesi Köşe Yazarı) Mürvet Temel’den (Ev Hanımı) oluşan jüri tarafından değerlendirildi.


En etkili öykülerle seçilen yılın komşularına ödüllerini, Başakşehir Çınar Koleji’nde düzenlenen törenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, yarışmayla eski İstanbul’un unutulmaya yüz tutan değerlerinden komşuluğu tekrar canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.


Site sakinlerinin yazdığı komşuluk anılarının sosyolog, gazeteci ve ev hanımlarından oluşan jüri tarafından değerlendirildiğini aktaran Kadir Topbaş, "Bizim aile ve kültür ilişkilerimiz dünyanın hiçbir milletinde olmayan güzellikler barındırıyor. Sokaktaki hiç tanımadığımız bir kişiye bile amca, dayı, teyze, dede gibi aile içi vasıflarla hitap ediyoruz, yardımcı oluyoruz" diye konuştu.


Aile hayatı bizim kültürümüzde var olan bir değer olduğunu, ancak şehir hayatında bu bazen unutulduğunu ifade eden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


"Bize düşen şehrin getirdiği yoğun stres içerisinde bu değerleri zinde tutmaktır. Çevre ne kadar düzgünse, insan ilişkileri ne kadar iyiyse çocuklar da o kadar doğru gelişir. Boşuna denmemiş üzüm üzüme bakarak kararır diye… Yerel yönetim olarak park ve medya gibi çokça ortak kullanım alanları oluşturmamızın temelinde de insanların birbirlerini daha iyi tanımasına ve anlamasına vesile olmak yatmaktadır."


İstanbul’da ulaşımdan altyapıya kadar birçok yatırım yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaziçi A.Ş. diye site yönetiminde çok başarılı bir hizmet sunan şirket olduğunu dile getiren Topbaş, "Türkiye’nin birçok ilinde yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı sitelerde yöneticilik yapan şirketimize yurtdışından bile teklifler var” şeklinde konuştu.


Törende konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Başkan Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü İlhan Aydı Kartal ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım tarafından verildi. En iyi komşuluk anısıyla Serap Yılmaz (3 bin TL) birinci olurken, ikinci Döndü Şaşma 2 bin TL, üçüncü Dilek Güneş 1000 TL ödül kazandı. Hakan Özer’e de mansiyon ödülü verildi.


İBB



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016