19 / 04 / 2024

Yenimahalle'de tapu sorunu çözüldü!

 Yenimahalle'de tapu sorunu çözüldü!

Ankara Yenimahalle ilçesi Özevler Mahallesi' nde ikamet eden apartman sakinleri, 36 yıl aradan sonra tapularına kavuştu. Başkan Fethi Yaşar, vatandaşlara artık evinizin sahibi oldunuz dedi...



Ankara Yenimahalle ilçesi Özevler Mahallesi'nde ikamet eden apartman sakinleri, 36 yıl aradan sonra tapularına kavuştu.


Yapımı tamamlanan ancak bürokratik engeller nedeniyle uzun yıllardan beri iskan bekleyen apartman sakinlerinin yardımına Yenimahalle Belediyesi koştu. Kılınç ailesinin evinde konut sahipleriyle bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllardır çözüm bekleyen ailelere kat mülkiyeti tapularını teslim etti. 13 daire ve 1 dükkan olmak üzere toplam 14 bağımsız bölümün tapu teslim törenine Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan da katıldı. 


“Artık resmen evlerinizin sahibi oldunuz” diyerek sözlerine başlayan Yaşar, şunları söyledi: “Yenimahalle Belediyesi olarak 36 yıllık bir sorunu çözdük. Sizin ve çocuklarınızın geleceği artık garanti altında. Kredi almak istediğiniz zaman tapularınız teminatınız olacak. Tapularınız hayırlı ve uğurlu olsun. Daha uzun yıllar boyunca evlerinizde sağlıklı ve huzurlu bir şekilde oturmanızı diliyorum.” 


BAŞKAN'A TEŞEKKÜR


Mutluluğu gözlerden kaçmayan aileler, “Sayın Yaşar’a teşekkür ediyoruz. Yıllardır alamadığımız tapularımıza bizleri kavuşturdu. Kendisine saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” dedi. 


Tapu teslim töreninin ardından vatandaşlar, Yaşar’la hatıra fotoğrafı çektirdi.



Ankara Haber