01 / 05 / 2024

Yabancılar gayrimenkulde Mersin'i tercih etti!

 Yabancılar gayrimenkulde Mersin'i tercih etti!

‘Yabancılara Toprak Satışı’ yasasının çıkarılmasından sonra birçok il ve ilçede rakamlar ciddi boyutlara ulaştı. Çıkarılan yasanın ardından yabancılara toprak satışının 2,5 hektardan 30 hektara çıkarılması, Türkiye’de yeni bir dönemin önünü açtı.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Ocak 2012 verilerine göre Hatay’da 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldığını bildirmişti. Yani Hatay’ın bir bölümü yabancılara satılmıştı. Ardından bu rekor satış Sakarya’da yaşandı.

‘Yabancılara Toprak Satışı’ yasasının çıkarılmasından sonra birçok il ve ilçede rakamlar ciddi boyutlara ulaştı. Çıkarılan yasanın ardından yabancılara toprak satışının 2,5 hektardan 30 hektara çıkarılması, Türkiye’de yeni bir dönemin önünü açtı. Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasından sonra geçen bir yılda, 14 bin 599 yabancı, Türkiye’den 13 bin 495 taşınmaz satın aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, yasanın çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen yabancıların Türkiye’den yüksek sayıda gayrimenkul alımı yaptığını bildirdi. Yabancıların en çok gayrimenkul aldığı 10 il arasında ise Mersin başı çekerken Sakarya ise 7. sırada yer aldı. Rekor seviye şimdi de Ordu’dan bekleniyor.Türkiye’de yabancılara toprak satışı tüm hızıyla devam ediyor. 2012’den bu yana, yabancılara yapılan toprak satışı dudak uçuklatacak seviyelere ulaştı.

Gayrimenkul Yatırımlarını Ordu’da Hayata Geçirecekler
Maslak Real Estate Kuwait Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı’ndan Ehab Allam Türkiye temsilcisi Muhammed Tarık Jarrar, geçtiğimiz gün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Kuveyt’te reklam, organizatörlük ve gayrimenkul üzerine 3 ayrı şirketi bulunan Ehab Allam özellikle Bosna - Hersek ve Londra’da gayrimenkul ve turizm üzerine gerçekleştirdiği yatırımlarını Ordu’da da hayata geçirmek istediğini kaydetti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da satılacak toprakları övüne övüne anlattı.

Ordu’da Yabancılara Satılacak

Ordu’nun marka şehir olması için turizm tanıtım çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Trabzon ve Rize’de yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Bu illere baktığımızda güzellik namına ne varsa Ordu’da da fazlasıyla mevcut. Bozulmamış doğasıyla çok daha farklı güzelliklere sahip. Ordu - Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte turizmde bir hareketlik var. Ordu gelecekte Karadeniz’de bir numara olacak. Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten yatırımcılar geldi. Onlarla da görüşmelerde bulunduk. Bu da gösteriyor ki, önümüzdeki dönemde yatırımcı ve turizm anlamında o bölgelerden çok sayıda ziyaretçilerimiz olacak” dedi.

Milli Gazete



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı