19 / 04 / 2024

Uzunköprü'de bulunan tarihi PTT binası müze olarak hizmet verecek!

Uzunköprü'de bulunan tarihi PTT binası müze olarak hizmet verecek!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 1872 yılında Fransız’lar tarafından PTT binası olarak inşa edilen iki katlı tarihi bina, dokusuna uygun olarak restore edildikten sonra Demiryolu ve Memurlar Müzesi olarak hizmet verecek...


Uzunköprü Demirtaş Mahallesinde bir dönemler PTT binası olarak hizmet veren tarihi binanın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Uzunköprü Kaymakamlığı tarafından hazırlandı ve Trakya Kalkınma Ajansına gönderildi. Restorasyonun maliyetinin 161 bin 526.75 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı, 53 bin 842.46 TL’si Edirne İl Özel İdaresi Eş Finansmanı tarafından ödenip Demiryolu ve Memurlar Müzesi’nin 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.


Uzunköprü İlçe Özel İdare Müdürü İlker Tekel, "Uzunköprü Demiryolu ve Memurlar Müzesi’nin çalışmalarının başladığını ve titizlikle devam ettiğini belirterek, hızla yol alan müze çalışmalarının ve sergileme ünitelerinin tamamlanarak 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde müzenin faaliyete geçmesini planlıyoruz. Müzemize gelen ziyaretçilere modern müze formatı ile farklılıklar sunacağız" diye konuştu.


Manisa Haber