20 / 04 / 2024

Ünye Devlet Hastanesi binası ne zaman taşınıyor?

Ünye Devlet Hastanesi binası ne zaman taşınıyor?

Ünye'de yapımı tamamlanan ve poliklinik hizmetlerinin bir bölümünün verildiği yeni Devlet Hastanesi, Eylül ayından itibaren tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayacak.


Ünye'de yapımı tamamlanan ve poliklinik hizmetlerinin bir bölümünün verildiği yeni Devlet Hastanesi, 15 Ağustostan itibaren kademeli olarak taşınma başlayacak ve 15 Eylül'de taşınma işi tamamlanacak.


Ünye'de yapımı tamamlanan ve poliklinik hizmetlerinin bir bölümünün verildiği yeni Devlet Hastanesi, Eylül ayından itibaren tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayacak. Geçici kabul için hazırlıklarının sürdüğü hastanede 15 Ağustostan itibaren kademeli olarak taşınma başlayacak ve 15 Eylül'de taşınma işi tamamlanarak Ünye'de ki sağlık hizmeti yeni hastanede verilmeye başlanacak. 


Ünye'de 300 yataklı yeni devlet hastanesi için geri sayım sürüyor. Geçici kabul işlemlerinin ardından 15 Ağustosta taşınmaya başlanacak olan hastane, 15 Eylül'den itibaren tam teşekküllü olarak yeni binasında hizmet verecek. 


Ünye'de Toplu Konut İdaresi  TOKİ  tarafından 2010 yılında ihale edilen 300 yataklı devlet hastanesi için geri sayım başladı. 2 ayrı müteahhit firma tarafından yarım birakılan ve bu nedenle açılması yaklaşık 2 yıl geciken hastane, geçici kabul aşamasına geldi. 9 katlı, 14 ameliyathanesi, yoğun bakım üniteleri ve deniz manzaralı odaları ile 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan yeni hastanenin C blok 1. katında Mayıs ayından bu yanan Dahiliye, göğüs, genel cerrahi, fizik tedavi, psikiyatri ve cildiye olmak üzere toplam 6 branşta poliklinik hizmeti veriliyor. 


Gestaş Yarım Bıraktı 

2010 yılında ihaleyi alan GESTAŞ firmasıyla temeli atılarak 2012 yılı eylül ayında bitirilmesi için tarih verilen hastane açılışı firmanın iflas ile ertelendi. Hastanenin yapımını üstlenen ilk firma GESTAŞ, kaba inşaatının tamamlanmasından bir süre sonra iflas ederek inşaatı yarım kaldı. Ardından yeniden devreye giren TOKİ, hastane inşaatının tamamlanması için bu kez Faktör İnşaat'la anlaştı. 


Paralar Ödemeyince İşler Durdu 

Devlet Hastanesi'nde çalışmalar yeniden başlarken, 1-2 ay içinde bitmesi beklenen hastanede yeniden ekonomik liriz baş gösterdi ve işçiler 2014 yılı Haziran ayında iş bıraktı. 

Hastane inşaatında çalışan yaklaşık 60 işçi, 4 aydır paralarını alamadıklarını gerekçe göstererek işi durdurdu. İnşaatın durması ile bir kez daha devreye giren TOKİ, söz konusu firma ile yapılan sözleşmeyi fesih etti. 


Hastaneyi Kocakoç İnşaat Tamamladı 

İnşaatı başladıktan sonra 2 kez duran yeni Ünye Devlet Hastanesi için, son olarak Şubat ayında  Ankara  merkezli Kocakoç İnşaat'la tamamlanmak üzere sözleşme imzalandı. Yaklaşık 5 aydır hastanede çalışmalarını sürdüren Kocakoç İnşaat, bu ay içerisinde hastaneyi tüm eksiklerini tamamlayarak TOKİ'ye devredecek. TOKİ tarafından geçici kabulü yapılacak hastane, hemen ardından ise Sağlık Bakanlığına devredilecek Devirle birlikte ise hastaneye taşınma işlemi başlayacak. 


Hastanede Yok Yok 

Bölge tipi olarak adlandırılan yeni Ünye Devlet Hastanesi 37 bin m2 net arsa üstüne 10 bin m2 temel üzerine oturuyor. Toplam kapalı alanı 58 bin m2, otoparklarla birlikte 62 bin m2 kapalı alana sahip, riormal standartlarda 300 yatak kapasitesine sahip olan hastane ihtiyaç halinde ilave ile 380 yatağa kadar hastaya hizmet verebiliyor. Hastanede 43 yatak yoğun bakım 2. ve 3. basamak için, 2'si kalp damar cerrahisi, ortopedi ve beyin cerrahisi özellikli 14 ameliyathane, 1 doğum salonu olmak üzere geriye kalan 12 normal standart ameliyathane salonu olarak hizmet verecek. İki Anjiyo, bir tane DSA odası mevcut, 22 yataklı diyaliz salonu, yaklaşık 3 bin m2 acil alanıyla hizmet verecek. Hastanede ayrıca 500 araçlık otopark bulunuyor. 


Bir Ayda Taşınacak 

15 Ağustos 2015 tarihine kadar geçici kabulü yapılacak olan hastane, bu tarihten itibaren resmen taşınmaya başlayacak. Sağlık hizmetleri aksamadan kademe kademe taşınma işleminin yapılacağı hastanede taşınma süresi bir ay olarak planlanıyor. 15 Eylül'den itibaren tam teşekküllü olarak yeni binasında hizmet verecek hastane için ihtiyaç olan cihaz ve ekipmanların alımı ise sürüyor. 


Tomografi Cihazı Alınacak

Ünye Devlet Hastanesi için alınan ancak yeni hastane açılamadığı için kullanılmayan Tomografi cihazı, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Ordu'ya götürülmüştü. Kamuoyunda spekülasyonlara neden olan Tomografi cihazının aynısının Ünye'ye alınacağı öğrenildi. Cihazın maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın toplu alım yapacağı ve alınan Tomografi Cihazının birini Ünye'ye göndereceği öğrenildi. 


Ünye Haber Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016