25 / 04 / 2024

Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli törenle atıldı!

 Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli törenle atıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'yle ilgili, "Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'yle ilgili, "Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak" dedi. 


Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kalıcı eserler projesi kapsamında yapılan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. 


Eskişehirliler olarak bir yıl boyunca Türk dünyasına başkentlik yapıldığını ve çok önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini söyleyen Avcı, kültür başkentliği sürecinde, söz konusu faaliyetlerin sürekliliğinin yanı sıra şehre kalıcı eserlerin kazandırılmasının öngörüldüğünü anımsattı. 


"Bu eserlerin en önemlilerinden birinin temelini atmak için buradayız" diyen Avcı, şu ifadeleri kullandı: 


"Eskişehir'in bilim, sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak yeni bir esere kavuşmasına şahitlik etmenin sevinciyle, hepinizi selamlıyorum. 'Az laf, çok iş'. Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak. Çok kısa zamanda tamamlayacaklarını umut ediyoruz."


Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi'nin öğrencilerin yaz tatiline yetişmediğini dile getiren Avcı, öğrenci ve öğretmenlerden İstanbul'da Gülhane Parkı içerisinde bulunan "İslam Bilim Teknoloji Tarihi Müzesi"ni ziyaret etmelerini isteyerek, şöyle konuştu:


 "Orayı mutlaka görünüz. Öğretmenlerimizden özellikle rica ediyorum. Çünkü Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi'mizin ne tür eserler ihtiva edeceğini, nasıl bir perspektifle hazırlanmakta olduğunu özellikle Gülhane'deki bu müzede görebileceksiniz. O müzenin aslı Frankfurt'ta burayla orası sürekli etkileşimli halde de olacak. Bu eserin Eskişehir'e sevgili öğrencilerimize, gençlerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum."


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da şehrin silüetine kalıcı güzellik katacak bir eserin temelini atmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: 


"Gerektiğinde fuar alanı olarak da kullanılacak bu yapı, Eskişehir'in bilim, sanat ve kültür hayatına önemli bir katkı sağlayacağı, büyük bir boşluğu dolduracağı inancındayız. Mimarisiyle de şehrin sembollerinden biri olarak yerini alacaktır." 


Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, diğer ilgililer ile öğrenciler katıldı. 


Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve protokol üyeleri, butona basarak merkezin temelini attı. 


Avcı, etkinliğe katılan öğrencilerle sohbet etti, yakından ilgilendi. 


Daha sonra henüz yapımı devam eden Türk Dünyası Doğa Parkı'na geçen Bakan Avcı, burada Dede Korkut Anıt Duvarı'nın inşaatına gezerek, sorumlu Bekir Sıddık Soysal'dan bilgi aldı.



AA




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri