29 / 03 / 2024

Tozkoparan Ortaokulu'na Uygur Mimarlık ödülü verildi!

Tozkoparan Ortaokulu'na Uygur Mimarlık ödülü verildi!

TÜRKİYE Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla 2016 yılında THBB Mimarlık Ödülleri'nin dördüncüsünü düzenledi.


Arkitera Mimarlık Merkezi ile müşterek düzenlenen THBB 2016 Mimarlık Ödülleri, önceki yıllardan ve Türkiye'deki diğer birçok mimari ödülden farklı olarak 3 aşamalı bir değerlendirme sürecinden oluştu. 


THBB 2016 Mimarlık Ödülleri'ne son 5 yılda üretilmiş 57 başvuru yapıldı. Ağırlıklı olarak betonun kullanıldığı bina, bina gruplarının yanı sıra mühendislik yapıları, iç mekân uygulamaları ve açık alan düzenlemelerinin de değerlendirildiği ödül sürecinde Seçici Kurul, başvuruları ön elemeye tabi tutarak ilk aşamada 19 projeyi seçti. 


Birincilik, ortaokul projesine 

Değerlendirmede, her yapının kendi ölçek, program ve zorlukları göz önüne alınarak, betonun yapı kurgusundaki rolü, tasarım ve uygulama niteliği, yapının kendi önerme ve pozisyonuna karşı geliştirdiği tutarlı çözümler, çevre ve bağlam ile kurduğu ilişkiler etkili oldu. Bu değerlendirmenin sonucunda Seçici Kurul, 19 yarı finalist arasından 6 projeyi finalist olarak belirledi. Sonuçta Güngören Tozkoparan Ortaokulu projesiyle Uygur Mimarlık'ı ödüle layık gördü.