28 / 03 / 2024

Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruluyor!

Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruluyor!

Antalya'da hizmet veren Toros Eğitim Kurumları, Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruyor. Yaklaşık 150 stanttan oluşacak bilim stantlarında fizik, kimya, uzay, psikoloji ve matematik branşları yer alacak...



Antalya'da hizmet veren Toros Eğitim Kurumları, Toros Akdeniz Koleji’nde bilim merkezi kuruyor. Yaklaşık 150 stanttan oluşacak bilim stantlarında fizik, kimya, uzay, psikoloji ve matematik branşları yer alacak. Öğrencilerin derslerde öğrendiği teorik bilgileri pratikte kullanarak oluşturduğu standlar, Antalya halkı ve öğrencilere açık olacak.


Toros Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kubur, Toros Bilim Merkezi'nin bu hafta sonu ilk kez MarkAntalya’da görücüye çıktığını ve ve çok ilgi gördüğünü söyledi. Stantlarında öğrencilerin 'bilime dokunun' sloganıyla derslerde öğrendiklerini pratiğe dökerek sergilediğini kaydeden Kubur, şunları söyledi:


"İmkansız merpen, tırmanan koni, güneş paneli, rüzgarla tarla sulama, uçmaya hazır mısın? Newton topları, Maxwell çarkı gibi 25 adet standı binlerce kişi gezdi. Ziyaretçiler MarkAntalya’daki bu serginin, öğrenciler için bulunmaz bir bilim ve eğitim ortamı olduğunu belirterek, bilim merkezinin gelecek haftalarda da devam etmesini istediler."


 

Kırıkhan Olay