19 / 04 / 2024

TOKİ Yunuskent'te başvuru ücretleri ödemeleri başladı!

TOKİ Yunuskent'te başvuru ücretleri ödemeleri başladı!

5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabı için başvuru bedelleri ev sahibi olamayanlara geri verilmeye başlandı.


Akgedik Yunuskent Projesi  5 bin 500 konuttan meydana geliyor. Projede kurada adı okunmayan vatandaşların başvuru ücretleri ödenmeye başlandı.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kura çekilişi 16-17 Temmuz'da yapıldı. Projede bin 500 konut için yaklaşık 9 bin başvuru geldi.


Kurada yedeklerle birlikte yaklaşık 2 bin 250 isim belirlenirken; ismi çıkmayan vatandaşlar bugün itibariyle başvuru ücretlerini Türkiye Halk Bankası şubelerinden çekebilecek.


Bir ay içerisinde ödemelerin tamamlanacağını kaydeden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biliyorsunuz Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabında başvurularımızı 18 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında aldık. Yaklaşık 9 bin vatandaşımız ev sahibi olmak umuduyla başvurdu. Hemen akabinde de 16-17 Temmuz tarihleri arasına hak sahiplerimizi belirledik. Yedeklerle birlikte 2 bin 250 isim belediyemizin ve TOKİ’nin resmi sitesinde yayınlandı. Asil ve yedek listede ismi olmayan vatandaşlarımız 2+1 daireler için bin, 3+1 daireler için ise 2 bin TL olan başvuru ücretlerini bugün itibariyle Türkiye Halk Bankası şubelerine başvurarak alabilirler. Geri ödemelerin bir ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor”




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016