16 / 04 / 2024

TOKİ İzmir'de 18 bin konut inşa etti!

TOKİ İzmir'de 18 bin konut inşa etti!

AK Parti İzmir 6'ncı Olağan İl Kongresi yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongrede birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, enerjide, tarımda bütün adımların atılacağını belirten Erdoğan, "İşte şu susuz İzmir'e suyu getiren biziz. Yani büyükşehir belediyesinin görevi olan bir konuyu, talimat verdim DSİ'ye ve biz İzmir'e suyu getirdik. Aynı şekilde Ödemiş Ovası'nı, kuruyan ovayı, o barajla biz suladık. Biz dertliyiz, bizim millete aşkımız var. Çok çalışmamız lazım. Ve farklı olacağız derken işte farkımız buydu. Boş durmadık, çok koştuk, terledik, terliyoruz ve terleyeceğiz." dedi.



- "Aynı azim ve inançla yolumuza devam edeceğiz" 


Aliağa'ya 10 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Recep Tayyip Erdoğan,"Tabii kendileri meseleye 'nasıl olsa her seçimde yüzde 25 oy cepte garanti' diye baktıkları için bizim de aldığımız yüzde 52 oyun üzerine yatacağımızı sanıyorlardı. Halbuki milletimizin bize teveccühünün sebebi daha çok çalışacak, hizmet verecek olmamızdır. Hamdolsun, daha çok çalışacağız." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu çalışmasına ve hizmete açılan Osmangazi Köprüsü'ne işaret etti.


İstanbul-Bursa arasının 1 saat 15 dakikaya düştüğünü, İstanbul-Manisa arası yolların pırıl pırıl olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeşil alanların, çevre, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla insanların zevk için seyahat edeceğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 24 Haziran'ın ardından milletimizin desteğiyle, cumhurbaşkanı olarak seçildiğimizde de aynı azim ve inançla yolumuza devam edeceğiz. Yeni yönetim sistemi bize, milletimize hizmet ederken bugüne kadar karşılaştığımız pek çok sorunu daha kolay aşma imkanı veriyor." dedi.


- "Onların derdi yoktu, bizim derdimiz vardı" 

Recep Tayyip Erdoğan, bundan 15 sene önce İzmir'in doğru dürüst bir havalimanı olmadığını dile getirerek, şu şekilde devam etti:


"Biz geldik Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık. Niye? Koskoca İzmir'e, Ege'nin incisi İzmir'e böyle bir havalimanı yakışmaz mıydı? Niye bizden öncekiler yapmadılar, niye yapamadılar? Onların derdi yoktu, bizim derdimiz vardı. Yaptık ve daha bir çok şey aynen yapılmaya devam edecek. Eğer dün bir birim iş üretiyorsak yarın iki birim, üç birim iş üreteceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerimize ulaştırabilmemiz için ülkemizi en kısa sürede iki kat daha büyütmemiz gerekiyor. Bunu da yapacağız. Bunun için demokrasi, temel haklar, özgürlükler, bunların üzerine gideceğiz." 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda yapılan 50 milyar liralık yatırımla İzmir'in de bu anlayıştan payını aldığını dile getirerek, eğitimde 9 bin 252 yeni derslik yapıldığını, 6 bin 200 yataklı yeni yükseköğrenim yurtlarının inşa edildiğini, 3 yeni üniversitenin faaliyete geçirildiğini kaydetti. 


İzmir'in kadim tarihine yakışır bir altyapıya kavuşturduklarını dile getiren Erdoğan, "Göztepe ve Karşıyaka İzmir'in medarıiftiharı olan takımlarımız. Göztepe yeniden Süper Lig'e çıktı. Şimdi arkadan Altınordu, Karşıyaka kovalıyor. Her iki yerde de 15'er bin kişilik stadyumları inşa ediyoruz. Böylece İzmir takımlarımıza şanlarına yakışır tesislerle destek vermiş oluyoruz." diye konuştu.


- "Durmak yok, çok koşacağız"

Recep Tayyip Erdoğan, çarpık kentleşmeyi kaldıracaklarını dile getirerek,  TOKİ  kanalıyla 18 bin konut projesini hayata geçirip, kentsel dönüşümün önünü açtıklarını dile getirdi.


"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" söylemini yineleyen Erdoğan, bütün bunlar için bir, diri, iri, kardeş ve hep birlikte Türkiye olmaları gerektiğini belirtti.


"Durmak yok. çok koşacağız." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev ev dolaşacaklarını, bildiklerini bilmeyenlere anlatacaklarını vurguladı.


İzmir'e sağlık alanında yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "Sağlıkta 31'i hastane olmak üzere 107 tesisi İzmir'imize kazandırdık. Şimdi iki şehir hastanesiyle bunları taçlandırıyoruz." diye konuştu.


Bu şehir hastanelerinin özeliklerine de değinen Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesinin inşasının sürdüğünü, 2020'de hizmete alacaklarını aktardı.


1.200 yataklı Tınaztepe Şehir Hastanesiyle ilgili planlama çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Erdoğan, şehir genelinde 5 devlet hastanesinin inşaatının da ayrıca sürdürüldüğünü söyledi.


İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu da iki kat artırıp 811 kilometreye çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyol yapımının hızla devam ettiğini dile getirerek, "Osmangazi Köprüsü'nü söylememe gerek yok. Bütün bunlar tamamlandığında İzmir, İstanbul bambaşka iki büyük şehir olacak." dedi.


Menemen-Çandarlı-Aliağa Otoyolu'nun sadece ulaşım değil aynı zamanda İzmir'in sanayi ve ticaret bakımından da önemli bir hattı olduğunu da söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, şu şekilde konuştu;


"Bu otoyolun bir başka faydası da ağır vasıtaların şehir içine girmeden yollarına devam edebilmelerini sağlayacak olmasıdır. Geçtiğimiz yıl inşasına başlayan bu otoyolu, sözleşme süresi 2020 yılı. Buna kalmadan hizmete sunmayı hedefliyoruz. Sabuncubeli ve bağlantı yollarını temmuz ayında hizmete açıyoruz. Torbalı, Bayındır, Ödemiş ve Kiraz ilçelerimizi birbirine bağlayan yol projemiz de tamamlanmak üzere, yıl sonuna kadar burayı da hizmete sunuyoruz."


İzmir-Ankara hızlı tren hattının inşasının etap etap hızla sürdüğüne de değinen Erdoğan, İzmir-Ankara Otoyolu'nu ve İzmir körfez geçişi projesinin de bitmek üzere olduğu bilgisini verdi.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri