29 / 03 / 2024

Tokat Turhal Ömer Eryılmaz Camii ibadete açıldı!

 Tokat Turhal Ömer Eryılmaz Camii ibadete açıldı!

Tokat Turhal Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever mimar Ömer Eryılmaz tarafından yaptırılan cami törenle ibadete açıldı. Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılan caminin ibadete açılış törenine Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu katıldı...



Tokat Turhal Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever mimar Ömer Eryılmaz tarafından yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.


Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılan caminin ibadete açılış törenine Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende mimar Ömer Eryılmaz adına oğlu Zahid Eryılmaz bir konuşma yaptı. Eryılmaz konuşmasında bu camiinin yapımında kendilerine yardımcı olan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen’e teşekkür etti. Tokat İl Müftü Yardımcısı Kenan Habipoğlu ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel hayırsever ise konuşmasında hayırsever mimara teşekkür etti. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise konuşmasında Turhallılarla birlikte birçok hizmetin açılışında buluştuklarını belirterek, “Bunların hepsi bir tarafa Allah’ın evi olan bu cami bizim ve sizin için çok önemli. Bu eseri ilçemize kazandıran mimar Ömer Eryılmaz’a teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerim göreve geldiğim günden beri 10 yıldır camilere ve cem evlerine gerekli destekleri verdik. Turhal’da herkes şunu iyi biliyor ki hiç ayrımcılık yapmadık. Turhal’da birçok esere imza attık. Olmaz denilen ve yapılamaz denilenleri yaptık. Aslında camii açılışında çok fazla konuşmak istemiyorum ama buna mecbur kaldım. Benim üzerimden hiçbir siyasi parti prim yapmasın. Ben AK Partili oldum ve AK Partili öleceğim. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum. Herkes çalışacak ve kazanacak. Kim başarılı olursa Turhal halkı onu kucaklar ve bağrına basar. Ben bu seçimlerde hiçbir yerde ismimim kullanılmasını istemiyorum. Kullanıldığı takdirde de inanılmamasını istiyorum. Öyle bir şey olsaydı. Giderdim bir başka partiye kaç bin olursa olsun oyumu alır kenara çekilirdim. Bu camiimizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından dualarla kurban kesilerek cami ibadete açıldı. Açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Milliyet