29 / 03 / 2024

Tokat Sivas karayoluna tünel yapılacak!

 Tokat Sivas karayoluna tünel yapılacak!

AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Sivas-Tokat arasında sınır konumundaki Çamlıbel bölgesinde tünel çalışmasıyla ilgili proje çalışması olduğunu söyledi...



AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Halil Güleroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Güleroğlu, İhlas Holding olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.


Seçim çalışmalarını değerlendiren Eroğlu ise insanları belediyeye değil belediyeyi insanların ayağına götüreceklerini kaydetti. Vatandaşın belediye gelmeden, bürokrasi ile uğraştırmadan tamamen çözüm odaklı çalışacaklarını ifade eden Eroğlu, ayrıca trafik, su, yol ve kaldırım gibi konularda hizmetlere yönelik acil ekip kuracaklarını söyledi. Önümüzdeki 40 yıla yetecek olan su problemini çözeceklerini ifade eden Eroğlu, “Tokat’ımıza yeni bir içme suyu barajı kazandıracağız. Artık su kesintileri hiç olmasın. Tertemiz borulardan akan, kireçsiz suyu il merkezinde 9 kilometre uzaklıktaki Dartaş bölgesinde baraj projesini DSİ protokol yaparak imzalamayı düşünüyoruz” dedi.


Tokat’ın tarih ve turizmdeki etkisini daha da yükseltmeyi arzu ettiklerini ifade eden Eroğlu, “Tokat’ımız geçmişten aldığı güçle geleceğini inşa etmeli. Bu konuda Sulu Sokak, Bey Hamam Sokak, Halit Sokağı’nı canlandırmayı istiyoruz. Bunun yanında kalemiz, taş hanımızı ve Mevlevihane’miz gibi birçok eseri ortaya çıkartalım istiyoruz. Tokat, insanların gezmek ve görmek için bir cazibe merkezi olsun. Yüzyıllar önce Hz. Mevlana 'Tokat’a gitmek lazım' demiş. Bu söz Hz. Mevlana’ya ait. Biz de günümüzde inşallah Tokat’a gitmek lazım diye insanlarımızı buraya çekelim istiyoruz. Tokat’ın turizm potansiyeli çok yüksek” diye konuştu.


ÇAMLIBEL’E TÜNEL


Eroğlu, yeni Tokat Havaalanı konusunda bakanlığın Söngüt ve Çerçi bölgesinde tespit edilen alanlarda kamulaştırma sorununu çözmeye çalıştığının altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti: “Tokat’ımızı büyük bir havaalanına inşallah kavuşur ve bu anlamda problemi olmayan bir il haline gelir. Bunla beraber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın başka bir çalışması var. Sivas-Tokat arasında sınır konumunda olan Çamlıbel bölgesinde tünel çalışmasıyla ilgili proje çalışması içerisindeler. Çamlıbel Geçidi'ni kısaltan ve kışın yaşanan sorunları giderecek olan bu çalışma bittiğinde Tokat kavşak noktası haline gelecektir. Yıldızeli’ne konulacak olan hızlı tren durağına Tokat durağı diyoruz. Buradan insanlar yarım saatte Yıldızeli’ne gittiğinde 2.5 saatte Ankara’ya, 5 saatte de İstanbul’a ulaşmış olacak. Bu da bir artı olacak.”



Malatya Gerçek





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri