28 / 03 / 2024

Tire'ye arıtma tesisi yapılacak!

Tire'ye arıtma tesisi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 28. arıtma tesisini yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire'de kurmaya hazırlanıyor 66 bin kişiye hizmet verecek tesis, günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak.


Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarlarıyla "Türkiye liderliğini" koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arıtma seferberliği sürüyor. 


5216 sayılı yasayla sınırlarına dahil olan ilçelerde arıtma yatırımlarını tamamlayan, Yeni Foça ve Menemen Türkelli'ye kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarını sürdüren İZSU; gözünü şimdi de Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelere çevirdi. Projesi ve yeri hazır olan arıtma tesisi için de çalışmalar başladı. İZSU Genel Müdürlüğü, ilk olarak Tire'ye ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için harekete geçti. 


Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi'ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için yapım ihalesine çıkmaya karar verdi. 66 bin nüfusa hitap edecek arıtma tesisi günde 11 bin 700 metreküp atık su arıtacak. Tesis için İZSU, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. 


Geçtiğimiz yıl içinde 25 adet atık su arıtma tesisinde 272.5 milyon metreküp atık su arıttıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Bu miktarın yüzde 99'unun arıtımında Avrupa Standartlarımda çıkış suyu sağlayan ileri biyolojik atık su arıtma yöntemi kullanıldı. Tire, Türkelli ve Yeni Foça'ya kuracağımız 3 yeni arıtma tesisinin devreye girmesi ile birlikte bu oran daha da artacak" diye konuştu. 


Aliağa Ekspres Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler