05 / 05 / 2024

Temel Başalan: Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı!

 Temel Başalan: Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı!

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm"


Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve 2B arazisinin durumunu Vatan'a anlattı. 


Başalan, kentsel dönüşümde istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu sıkıntıların bir kaç yıl içinde giderileceğini söyledi. Başalan, "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm. Kentsel dönüşümde en önemli problem insan kaygıları. İnsanlar acaba yerimden olacak mıyım korkusu taşımamalı. Sosyal ve yeşil alanı fazla olan yerler inşa etmeyi hedefledik" diye konuştu. 


2B kapsamında binlerce tapu dağıttık Başalan, 2B yasası hakkında ise şöyle konuştu: 2B yasasında hak sahiplerinin %81'i başvuru yaptı. 


1.5 milyar TL gelir oldu. İstanbul'da 20 ilçede 2B planı var. Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli,Eyüp 2B sorunu yaşayan ilçelerin başında. 2B'de planlama ve iade işlemleri tamamlanırsa istenen noktaya gelinecek. 


Vatan



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi