04 / 05 / 2024

Tekirdağ'da dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

 Tekirdağ'da dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Tekirdağ Belediyesi hukuki süreçlerin sonuçlanması ile birlikte Bedesten etrafında kalan son binanın yıkımını da gerçekleştirdi. Son binanın yıkımında ilk balyozu Belediye Başkanı Adem Dalgıç vurdu...



Tekirdağ Belediyesi hukuki süreçlerin sonuçlanması ile birlikte Bedesten etrafında kalan son binanın yıkımını da gerçekleştirdi. Son binanın yıkımında ilk balyozu Belediye Başkanı Adem Dalgıç vurdu. 


Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için gerçekleştirdiği çalışmalarla Bedesten etrafında kalan ve çevreye kötü görüntüye sebep olan son yapı da sorunsuz bir şekilde yıkıldı. Bedesten etrafındaki binaların yıkım işlemlerini tamamladıklanm belirten Belediye Başkanı Adem Dalgıç, "Tarihi Bedesten çevresinde bulunan, hem kötü bir görüntü arz eden hem de Bedestenin tarihi dokusunu kapatan eski binaların sonuncusunu da bugün yıkmış durumdayız. 


Hukuki mücadelemizi kazandık ve gerek şehrimizin nefes almasını sağlamak gerekse de tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için son engeli de aştık. Bedesten'in etrafında modem bir çevre düzenlemesi yaparak halkımıza güzel bir yeşil alan kazandıracağız" dedi. Dalgıç, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini dile getirdi.


Yeni Şafak Gazetesi