29 / 03 / 2024

TBMM Camisi 18 Mayıs'ta açılıyor!

TBMM Camisi 18 Mayıs'ta açılıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Camisi'nin 18 Mayıs'ta açılacağını ifade etti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 26. Yasama Dönemi çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.



- TBMM Camisi açılıyor

A ve B Blokların yıkılması sonrası oluşan inşaat sürecinde caminin geçici olarak kapatıldığını söyleyen Kahraman, bu süreçte yoğun talep ve ihtiyaç dolayısıyla iki mescit açıldığını, 18 Mayıs Cuma günü TBMM Camisi'nin yeniden ibadete açılacağını belirtti.


15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrası, güvenlik konseptinin değişmesi nedeniyle yeni güvenlik önlemleri ve tedbirleri alınarak, teknoloji destekli üst düzey güvenlik önlemleri alındığını dile getiren İsmail Kahraman, "Günümüz sivil savunma şartlarına uygun, her türlü afete ve saldırıya karşı mevcut sığınaklar donanımlı ve fonksiyonel hale getirildi. 360 derece dönebilen Anti Drone Sistemi kuruldu. Siber saldırılara karşı en üst düzeyde tedbirler alındı. Acil müdahale gerektiren durumlarda stratejik personelden oluşan 7/24 hizmet verecek Acil Durum Merkezi kuruldu." dedi.


Meclise emanet edilen tarihi ve kültürel varlıkların gelecek nesillere aktarılması gayesiyle başlatılan restorasyon çalışmaları yasama dönemi boyunca aslına uygun bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren İsmail Kahraman, 1 milyon 635 bin 840 yerli, 844 bin 160 yabancı olmak üzere toplam 2 milyon 480 bin kişinin müze, saray, köşk ve kasırları ziyaret ettiğini söyledi.


Beykoz’da kurulacak cam müzesiyle ilgili de açıklamalar yapan Kahraman, Beykoz'un, Osmanlı’dan bu yana tarihi süreç içerisinde cam işçiliği ve üretimi ile gündeme gelen önemli bir yerleşim merkezi olduğunu, bu yörede Osmanlı’dan bu yana devam eden cam üretim sanatının yaşatılması ve tanıtılması gayesiyle TBMM bünyesinde cam müzesi oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.


Kahraman, ilk etapta, saraylarda yer alan 15 bin cam eserinin sergilenmesinin düşünüldüğünü, ayrıca, müze içerisinde cam üretim aşamalarını gösteren ustaların ve atölyelerin de yer alacağını belirtti.


İsmail Kahraman, Sivas Atatürk Kongre Müzesi restorasyon çalışmaları tamamlandığını, Konya Kubad Abad Sarayı'nın, Birinci Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası 3 Nolu Kulesi'nin, Sivas Buruciye Medresesi'nin restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.