19 / 04 / 2024

Tarihi Eyüpsultan Karakolu yenileniyor!

Tarihi Eyüpsultan Karakolu yenileniyor!

Yüzlerce tarihi karakol içerisinde ayakta kalmayı başaran bu karakollardan biri olan Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore ediliyor.


Osmanlı Devletinde karakollar Padişah II. Mahmud döneminde inşa edilmeye başlandı. Yüzlerce tarihi karakol içerisinde ayakta kalmayı başaran bu karakollardan biri olan Tarihi Eyüpsultan Karakolu restore ediliyor.


Yüzlerce tarihi karakol içerisinde bugün az bir kısmı ayakta kalabildi. Eyüpsultan Belediyesi'nde yer alan habere göre, ayakta kalmayı başaran bu karakollardan bir tanesi de Tarihi Eyüpsultan Karakolu oldu.


“Tarihi Eyüpsultan Karakolu”, Eyüpsultan Tarihi Merkez (ESTAM) kapsamında restore ediliyor.


ASLINA UYGUN FONKSİYONA KAVUŞTURULACAK

Eyüpsultan Karakolu tamamlandığından aslına uygun bir fonksiyona kavuşturulacak. Tarihi karakol, özellikle Eyüpsultan Tarihi Merkezin (ESTAM) yönetimini sağlayan ve hizmet sunan kamu kuruluşlarının görevlilerinin içinde yer aldığı bir komuta kontrol merkezi olacak.


Akıllı şehir teknolojisinin kullanılacağı bu karakolda koordinasyon ve iletişimler de bu merkezden sağlanacak. Bu projeler tamamlandığında ise Eyüpsultan'ın tarihten bugüne süregelen ışığı yeniden parlayacak ve medeniyetimize, kültürümüze ilham kaynağı olmaya deva



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler