25 / 04 / 2024

Talas'ın gelecek 40 yılını kapsayacak plan hazırlıyoruz!

Talas'ın gelecek 40 yılını kapsayacak plan hazırlıyoruz!

Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, geçen yıl 118 bin olarak açıklanan nüfusun 2014'te 128 bini aştığını belirterek, "Talas'ın gelecek 40 yılını kapsayacak plan hazırlıyoruz" dedi.


Başkan Palancıoğlu, TUİK tarafından açıklanan rakamlara göre Talas'ın nüfus artış oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, cazibe merkezi haline geldiğine söyledi. 2014 yılı nüfus artış oranının yüzde 7'nin üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Palancıoğlu, "2014 yılı nüfus artış oranı yüzde 7'nin üzerine çıktı. 2004 yılında 34 bin olan nüfus şimdi 128 bini aştı." diye konuştu. 



Özellikle Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesi'nde yapılaşmanın biran önce tamamlanması için çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi: "Bu mahallemizin en kısa zamanda şantiye görünümünden kurtulmuş, yeşil alanlarıyla, yollarıyla daha rahat bir yaşam alanına gelmesini sağlayacağız. Hızlı nüfus artışıyla beraber yol, park, bahçe, cami, okul gibi hizmet sahasını da genişletiyoruz. İnşallah Nisan ayıyla birlikte bunların bir dizi temel atma törenlerimiz olacak." Başkan Palancıoğlu, seçim döneminde bahsettiği Talas'ın yeni ve nitelikli imar planı çalışmasının başladığına dikkat çekerek, "İlçemizin 30-40 yılını oluşturacak bir plan bu. İmar planı ihalesine çıktık. Birkaç ay içinde çalışmalar revize edilecek. Ulaşım aksının kuvvetli olduğu, kapalı oto parkından yeşil alanına kadar her türlü hizmeti barındıran siteleşmeyi sağlayacak bir plan hazırlıyoruz. Plansız olan alanları da imara açacağız. ' Bunlarla beraber Talas'ı çok larımızı hazırlıyoruz." şeklinde konuştu. Başkan Palancıoğlu, tarihi dokusuyla büyük bir turizm potansiyeli olan Talas'ın Erciyes Master Planı yatırımlarıyla birlikte daha da cazip hale geleceğini sözlerine ekledi. 



Büyük Kayseri



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura