28 / 03 / 2024

Sungurlu OSB'de yatırımcıya bedelsiz arsa tahsis edilecek!

Sungurlu OSB'de yatırımcıya bedelsiz arsa tahsis edilecek!

Çorum Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulundu.


Çorum Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, yatırımcılara davette bulundu. Akkaş, Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini açıkladı.


Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasından Sungurlu'nun da yararlandığını söyleyen Akkaş, yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini söyledi. 


OSB'lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı şekilde kazandırılmasını sağlayacak düzenlemeyle üretim ve istihdamın etkin biçimde artırılacağını kaydeden Akkaş, bölgede bulunan boş parselin tamamının tahsis edilip, yatırım yapılmasının sağlanacağını belirtti.


Ekonomi Bakanlığının Bölgesel Teşvik Uygulaması ile Türkiye'nin altı bölgeye ayrıldığını, Çorum’un ilçeleri ile birlikte 4. bölgede, OSB’nin ise 5. bölge teşvik kapsamına girdiğini söyleyen Akkaş, "Sungurlu OSB’ye yatırım yapmak isteyen girişimciler KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir/Kurumlar Vergisi İndirimi, Faiz Desteği ve SKG İşveren Prim Desteği gibi teşviklerinden yararlanabiliyor. Bunlara ek olarak artık yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi de sağlanacak. Çorum’un ikinci organize sanayi bölgesi olan Sungurlu OSB’nin,  Ankara  karayolu üzerinde kurulu olması, yatırımcılar için önemli bir avantaj." açıklamasında bulundu.