25 / 04 / 2024

Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın açıldı!

Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın açıldı!

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi' ndeki Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası ' nın açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Mart' ta ilçede plan ve projenin kazandığını söyledi...


Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart'ta ilçede plan ve projenin kazandığını söyledi.


Halkın hizmet belediyeciliğine oy verdiğini, yüzde 58,5 ile rekor kırdığını anlatan Erdoğan, Sultangazi halkına teşekkür etti. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıllık hizmet süresince her anını millet için değerlendirmenin derdinde olan bir hareket olduklarına işaret ederek, "Şimdi dışarıdan biri gelse, farklı partilerin belediyelerine şöyle dışarıdan bir baksa, inanın zanneder ki, biz seçimleri kaybetmişiz, diğerleri kazanmış. Niye? Adamlar çalışmıyor, rahat, onlar yatıyor" diye konuştu.


Gece gündüz çalıştıklarını, diğerlerinin rehavet içinde olduğunu ve 5 yıl sonraki sandığı beklediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Dışarıdan bakan biri, 'Çok çalıştıklarına göre, herhalde bunlar geçen seçimi kaybetti, önümüzdeki seçime hazırlanıyorlar' diyecektir. Ama bizim siyaset anlayışımız budur. Siyaset anlayışımız her an milletin hizmetkarı olmaktır. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim belediye başkanı veya milletvekili veya bakan aklınıza ne gelirse, siyaset anlayışımız, her gece başımızı yastığa koyduğumuzda, 'Bugün millet için ne yaptık, bu vatan için ne yaptık, hangi hizmeti gerçekleştirdik?' bu soruyu kendimize sorabilmektir. İşte Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de diğer bazı illerimizde on yıllardır, muhalefet partilerini sorgusuz sualsiz destekleyen ilçelerin halini görüyorsunuz. Çevredeki bütün ilçeler hızla ilerlerken, bu ilçeler maalesef oldukları yerde sayıyor, hatta geriye gidiyorlar. Doğu'da, Güney Doğu'da ideolojik bakış açısıyla oy verilen bu şekilde göreve gelen belediye başkanları, 'Nasıl olsa hizmet, eser, yatırım önemli değil' diyerek, ilçelerini, illerini çöpe, pisliğe mahkum ediyorlar. Biz bunu asla yapmayız, yapamayız. Biz, bize yüklenen emaneti ve bu emanetin hakkını vermeye mahkumuz. Bu makamlara hizmet, eser üretmek için geliyoruz. Bunun da hakkını vermek zorundayız."


Madenlerle alakalı yeni yasa 


Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine de tekrar sabırlar dileyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Yaralı kardeşlerimize, tekrar, hamdolsun hepsi şifayı buldu gerçi ama yine şifalar diliyorum. İşte 3 gün önce Kınık'taydım. Orada yaklaşık 60 kadar şehidimizin ailesiyle bir araya geldik. Kınık'ta vatandaşlarımızla bir arada olduk. Bergama'dan da oraya yine şehit aileleri geldi, beraber olduk. Ama her zaman onlar bize bir emanet, onlarla birlikte olacağız. Ve şu anda tüm madenlerle alakalı bir yeni yasa hazırlıyoruz ve onu da bu hafta içinde meclise gönderiyoruz. Yoğun bir şekilde o kanunu da çıkaracağız" dedi. 



AA 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler