01 / 05 / 2024

Süleyman Alata: Güney Ege'ye 200 milyon liralık yatırım yapılacak!

Süleyman Alata: Güney Ege'ye 200 milyon liralık yatırım yapılacak!

GEKA 'nın Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan bölgedeki işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla geliştirilen "Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı" başvuruları sonuçlandı.


Kısa adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2014 programları için başvurular alındı. Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan bölgedeki işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla geliştirilen "Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı" başvuruları sonuçlandı. Buna göre, Aydın'dan 47, Denizli'den 78, Muğla'dan 29 olmak üzere toplam 154 proje başvurusu yapıldı. Özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan "Yenilikle Dönüşüm Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı" içinse Aydın'dan iki, Denizli'den bir, Muğla'dan beş olmak üzere toplam sekiz başvuru geldi.


Çevreye özel önem

Çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesiyle katma değerin artırılması amacını taşıyan "Çevre Mali Destek Programı" kapsamında da 15'i Aydın, 20'si Denizli, 13'ü Muğla'dan toplam 48 proje başvurusu alındı. Toplam 210 projenin yaklaşık yatırım bedelinin 200 milyon lirayı bulduğu ifade edildi. Ön incelemeleri başlanan proje değerlendirmelerinin temmuz ayı sonunda ilan edilmesi planlanıyor.


"En başarılı projeler değerlendirilecek"

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, teknoloji, yenilik ve çevre konularında yürüttükleri mali destek programlarına yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Alata, "Projeler büyük bir şeffaflık ve tarafsızlık içerisinde değerlendirilecek ve bölgesel kalkınmaya katkı açısından en başarılı projeler desteklenecek" dedi.



Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri