19 / 04 / 2024

Sivas'taki Tarihi Kesik Köprü restore edilecek!

 Sivas'taki Tarihi Kesik Köprü restore edilecek!

Sivas'taki Tarihi Kesik Köprü restore edilecek. Karşıyaka'yı Sivas Merkeze bağlayan tarihi Kesik Köprü'nün Karayolları tarafından restorasyon için trafiğe kapatılacak olması il yöneticilerini de harekete geçirdi.



Karşıyaka'yı Sivas Merkeze bağlayan tarihi Kesik Köprü'nün Karayolları tarafından restorasyon için trafiğe kapatılacak olması il yöneticilerini harekete geçirdi. Uzun zamandır Karşıyaka Mahallesi ile Sivas arasındaki ulaşımın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tarihi köprü yanına 2. bir köprü yapılması düşünülüyor. 

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından ecdat yadigârı tarihi Kesik Köprü'nün gelecek kuşaklara aktarılması için yapılan restorasyon ihalesi sonrası köprünün trafiğe kapatılma kararı alındı. 


Köprünün kapanması ile birlikte ulaşımın aksamaması için Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydın Doğan ve diğer yetkililer, köprüyü ve alternatif güzergâhları birlikte inceledi. Yapılan değerlendirmelerde restorasyon tamamlanana kadar Karşıyaka Mahallesi'nin şehirle bağlantısı yeni köprü üzerinden sağlanacağı belirtilirken restorasyon tamamlandıktan sonra tarihi köprünün tekrar ulaşıma açılacağı ancak ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmeyeceği kaydedildi. Ayrıca tarihi köprünün yanına ikinci bir köprünün yapımı için ortak çalışma kararı alındı. 



Yeni Devir