20 / 04 / 2024

Şişli Meslek Lisesi'sinin yerine AVM yapılacak!

 Şişli Meslek Lisesi'sinin yerine AVM yapılacak!

Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, 2012 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Bulgar Eksharlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredildi. O zamanda bu yana okulun yerine ne yapılacağı konuşuluyor...



İstanbul’un merkezinde yer alan ve yıllardır farklı sektörlere kalifiye eleman yetiştiren Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'sinin yerine ne yapılacağı uzun yıllardır konuşuluyor. 


Bu bitmek bilmeyen tartışma okul arazisinin 2012 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Bulgar Eksharlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devrilmesiyle başladı.

 

Gazete Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre; Vakfın araziyi inşaat şirketine vermesi başta okulda öğrenim gören öğrencilerin velileri ve çevre sakinlerinin tepkisini kazandı.

 

İnşaat şirketinin söz konusu arazide kat karşılığı rezidans ve AVM projesi yürüteceği ortaya çıkınca harekete geçen öğrenciler ve veliler aylar süren eylemler gerçekleştirmeye devam ettiler. 

 

İstanbul’un en büyük AVM’lerinden 9’unun Şişli’de olması nedeniyle eleştirilen proje hızla ilerlerken öğrencilerin durumu ise hala belirsiz.