16 / 04 / 2024

Silifke Boğsak Tüneli trafiğe açıldı!

 Silifke Boğsak Tüneli trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında yapımı tamamlanan Silifke ilçesindeki Boğsak Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada yol üzerinde 22 tünelin olacağını söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "3. Havalimanı Projesi, tam 150 milyon yolcuya hizmet verecek bir proje. Bu projeyi de engellemek istiyorlar. Özellikle yurt dışında, Avrupa'nın değişik ülkelerinde bazı yazarlar, çizerler bu havalimanı aleyhine yazılar yazıyor. Buradaki kardeşleri de bu yazıları, bilgileri alıp 3. havalimanının yapılamayacağını, yapılmaması gerektiğini ifade ediyor" dedi.


Bakan Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında yapımı tamamlanan Silifke ilçesindeki Boğsak Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, alana gelirken bir öğretmenin kendisine verdiği mektubu okuyarak, koalisyon hükümeti dönemindeki Ulaştırma Bakanı'nın ilçe gezisi sırasında bu öğretmene Mersin ile Antalya arasındaki yol için "Türkiye'de hiçbir hükümet bu yola kazma dahi vurmaya cesaret edemez. Hayalci olmayın. Bu yolu yapmaya Türkiye'nin bütçesi yetmediği gibi, Avrupa'nın bile bütçesi yetmez" dediğini anlattı.


Kendilerinin diğer iktidarlardan farkının hayal olanları gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Elvan, "Avrupa'nın dahi bütçesinin yetmeyeceğini ifade ediyor bir eski bakanımız. Şu anda biz hayal denilen yolun 390 kilometresini tamamladık. Bu yol üzerinde 22 tünelimiz var. Bunların da her birini tamamlayacağız inşallah" diye konuştu.


Marmaray'ın hizmete başladığını, araçların deniz altından geçmesi için Avrasya Tüneli'nin inşaatına başladıklarını dile getiren Elvan, şöyle devam etti.


"3. Havalimanı Projesi, tam 150 milyon yolcuya hizmet verecek bir proje. Bu projeyi de engellemek istiyorlar. Özellikle yurt dışında, Avrupa'nın değişik ülkelerinde bazı yazarlar, çizerler bu havalimanı aleyhine yazılar yazıyor. Buradaki kardeşleri de bu yazıları, bilgileri alıp 3. havalimanının yapılamayacağını, yapılmaması gerektiğini ifade ediyor. Acaba bu insanlar ülkemizi ne kadar seviyor? çok merak ediyorum. 'Çevre, çevre' diyorlar. Bizden önceki dönemlerde çevreye yönelik ne yaptılar acaba? sorarım size. 3 milyarın üzerinde ağaç diktik. 3. havalimanında da çevreyi gerekçe gösteriyorlar."


Bakan Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesiyle Mersin-Antalya arası yolculuğu 5 saate düşüreceklerini, projeyi de en geç 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.


Mersin'e yapılacak ulaşım yatırımlarını aktaran Elvan, yatırımların süreceğini sözlerine ekledi.


Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında 17 viyadük ve 22 tünel bulunduğunu, bin 570 metre uzunluğundaki tünelle yolun 3,7 kilometre, seyahat süresinin ise 30 dakika kısaldığını kaydetti.


Toplam uzunluğu 489 kilometre olan Antalya - Mersin sahil yolunun 410 kilometresinin daha önce bölünmüş olarak trafiğe açıldığını hatırlatan Turhan, kalan 79 kilometrede de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, yolun bölgenin turizm potansiyelinin daha etkin kullanılmasına imkan sağlayacağına dikkati çekerken, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da yolun tamamlanmasıyla bölgenin her anlamda kalkınacağını belirtti.



AA




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı