29 / 03 / 2024

Serko Halıcılık, Manisa'da dünyanın her yerine halı dokuyor!

 Serko Halıcılık, Manisa'da dünyanın her yerine halı dokuyor!

Manisa'nın Demirci ilçesinde Osmanlı dönemine dayanan halı üretimine 70'li yıllardan itibaren modern makinelerle devam ediliyor. Demirci'nin adını dünyaya duyurmayı hedefleyen Serko Halıcılık, uzmanlığını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor...




Manisa'nın Demirci ilçesinde Osmanlı dönemine dayanan halı üretimine 70'li yıllardan itibaren modern makinelerle devam ediliyor.


Dededen toruna devam eden halıcılık geleneğini teknoloji ile yoğurarak günümüz model ve tasarımlarını oluşturan bir firma, iç piyasada olduğu kadar yurt dışından gelen taleplere de cevap veriyor. Kırsal şartlarda ulaşım zorlukları yaşayan Demirci'nin adını dünyaya duyurmayı hedefleyen Serko Halıcılık, cami halısı konusundaki uzmanlığını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.


Halıları Uluslararası Yün Birliği Woolmark belgesi kapsamında imal ettikleri bilgisini veren Serko Halı Üretim Müdürü Ziya Arslan, “Dünyanın 35 ülkesine cami halısı ihracatı yapıyoruz” dedi. Üretimde dünyanın en pahalı yününü kullandıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Dünyada en kaliteli yün Yeni Zelanda’dan çıkıyor. Bu yün için özel koyun yetiştiriliyor. Dünyanın en pahalı yünü. Dolayısıyla kaliteli halı dokumanız için Yeni Zelanda yünü kullanmanız gerekiyor.”


Demirci’nin dünyada yün halının merkezi olduğuna dikkat çeken Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Yün halı üreten iki şirketten biriyiz. Dünyanın 35 ülkesine cami halısı ihracatı yapıyoruz. Şuan Dağıstan Mohaçkale merkez camisine 7 bin 300 metrekare halı dokuyoruz. SERKO Halı daha kaliteli halı, daha farklı desen ve renk anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir.”



Manisa Olay Gazetesi