18 / 04 / 2024

Serik'te 70 yıllık tapu sorunu çözüme kavuştu!

Serik'te 70 yıllık tapu sorunu çözüme kavuştu!

Antalya'nın Serik’e bağlı Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşların tapu hayali gerçek oldu. Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın göreve gelmeden önce seçim vaatleri arasında yer alan tapu meselesi çözüldü.


Antalya’nın Serik İlçesinde 70 yıllık tapu sorunu çözüldü. Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın mutluluğu yaşadı.


 Antalya'nın Serik’e bağlı Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşların tapu hayali gerçeğe dönüştü. Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’ın göreve gelmeden önce seçim vaatleri arasında yer alan tapu meselesi çözüldü. Vatandaşlara tapuları düzenlenen törenle verildi. 


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Serik Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İmar İşleri Müdürü Namık Okudan ve tapu sahipleri katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Başkan Çalık, Orta Mahalle’de hak sahiplerine tapularını dağıttıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. 


60-70 yıldır mahallede imar uygulamasının olmamasından yakınan Çalık, "Vatandaşlarımız bu mahallemize yerleşeli 60,70 yıl olmuş ancak, bu mahallemizde bir imar uygulaması olmamış. Biz 2014’te belediye başkanı olduktan sonra ilçemizin gelişip güzelleşmesi ve imar yönünden, önündeki en büyük engel olan mülkiyet sorunu ortadan kaldırmak için çaba sarf ettik. Kör düğüm olmuş bu meselenin çözümünde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah’ımıza şükürler olsun ki halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Vatandaşlarımıza tapuları hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.